The legend of Tarzan (2016) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Ο θρύλος του Ταρζάν

Περιπέτεια των Warner/Village, σε σκηνοθεσία Ντέηβιντ Γέητς, με τους Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Κριστόφ Βαλς, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Μάργκο Ρόμπι. 

Ο Τζων Κλαίυτον, ερλ του Γκρέηστόουκ και η σύζυγός του Τζέην επιστρέφουν στο Αφρικανικό Κονγκό για να αποτρέψουν τους ανθρώπους του Βασιλιά του Βελγίου να υποδουλώσουν τους ιθαγενείς και να τους χρησιμοποιήσουν ως σκλάβους. 

Ο Ταρζάν του 21ου αιώνα μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε αυτή την προσεγμένη παραγωγή που παρακολουθείται ευχάριστα χωρίς να προδίδει τους ήρωες και τη μυθολογία της, η οποία ωστόσο παραμένει δέσμια μιας ενοχικής σοβαροφάνειας που δεν την αφήνει να αφεθεί και να το διασκεδάσει. Ο Σκάαρσκαρντ έχει την ομορφιά και το παράστημα για να ενσαρκώσει τη διπλή περσόνα του Γκρέυστόουκ/Ταρζάν, αλλά επειδή είμαστε και ολίγον politically correct δεν φοράει τη γνωστή προβιά γύρω από τη μέση του, αλλά το παντελόνι του που το έχει σηκώσει και το έχει κάνει κάπρι, την ίδια στιγμή που ο Βαλς προσθέτει ακόμα έναν αμείλικτο κακό στη φιλμογραφία του, επαναλαμβάνοντας ερμηνευτικά όλα όσα έχει κάνει και στο παρελθόν. Χαριτωμένη έκπληξη αποτελεί ο Τζάκσον, τον οποίο καιρό είχαμε να δούμε σε ρόλο με χιούμορ, ενώ η πανέμορφη Τζέην στέκει διακριτικά και διακοσμητικά στο πλευρό τους. Πολύ καλή φωτογραφία, δυναμικό μουσικό θέμα, αναμενόμενα όλα, αλλά τα CGI ζώα της ζούγκλας ήθελαν σε μερικά σημεία περισσότερη δουλειά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)