The Second Best Exotic Marigold Hotel (2015)


Ελληνικός τίτλος: Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ 2

Κομεντί της Fox Searchlight, σε σκηνοθεσία Τζων Μάντεν, με τους Τζούντι Ντεντς, Μάγκι Σμιθ, Μπιλ Νάι, Ντεβ Πάτέλ, Νταϊάνα Χάρντκασλ, Τίνα Ντεσάι, Ρίτσαρντ Γκηρ, Πηνέλοπε Γουίλτον, Τάμσιν Γκράιγκ. 

Λίγους μήνες μετά από όσα είχαν εξελιχθεί στην πρώτη ταινία, ο Σάνι, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Μάριγκολντ, θέλει να επεκταθεί και σε δεύτερο κτίριο, ενώ παράλληλα πρέπει να ανταποκριθεί και στις υποχρεώσεις του επερχόμενου γάμου του. 

Αναμφισβήτητα πρόκειται για το πλέον αναπάντεχο sequel που είχαμε ποτέ, καθώς το "Μάριγκολντ" δεν είναι ο χαρακτηριστικός τύπος ταινίας της οποίας γυρίζονται συνέχειες. Η ερώτηση, βέβαια, είναι, "χρειαζόμαστε 2ο Μάριγκολντ" και η απάντηση είναι σαφώς "όχι", καθώς η ταινία λειτουργεί απλά ως υπενθυμιστική των τόσο αξιαγάπητων χαρακτήρων της πρώτης, αλλά΄χωρίς να τους πηγαίνει ούτε ένα βήμα παραπέρα. Αντ' αυτού, έχουμε ένα συνεχές και εν μέρει αδιάφορο δραματουργικά γαϊτανάκι από έρωτες, επανάληψη όλων των ίδιων κλισέ (και ίσως πιο τραβηγμένα) και μια εκβιαστική συγκινησιακή φόρτιση στο φινάλε άνευ λόγου και αιτίας. Ναι, η Τζούντι Ντεντς και η Μάγκι Σμιθ είναι σκέτη απόλαυση (σε ρόλους-περσόνες που έχουν υποδυθεί εκατομμύρια φορές), αλλά από εκεί και μετά δεν υπάρχει έμπνευση. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)