La belle saison (2015)



Ελληνικός τίτλος: Η ομορφότερη εποχή

Δραματική ταινία της Pyramide, σε σκηνοθεσία Κατρίν Κορσινί, με τους Σεσίλ Ντε Φρανς, Ιζιά Ιζλέν, Νοεμύ Λβόβσκυ, Κέβιν Αζαΐς, Μπενζαμέν Μπελκούρ. 

Η Ντελφίν, μια νεαρή αγρότισσα που αποκρύπτει τη σεξουαλικότητά της για να μην εκτεθεί στην κλειστή κοινωνία του χωριού της, βρίσκεται στο Παρίσι όπου ερωτεύεται κεραυνοβόλα την Καρόλ, μια δυναμική ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών. Γαλλία, μόλις τρία χρόνια μετά τον Μάη του '68, με τις διαδηλώσεις για περισσότερη δημοκρατία και περισσότερη ελευθερία να αποτελούν καθημερινότητα και τις ομάδες σκέψεις και προβληματισμού να ξεφυτρώνουν σε κάθε διαμέρισμα. Η ειρωνία είναι, όμως, πως μέσα σε ένα τέτοιο laisser passer κλίμα, ο έρωτας δύο γυναικών εξακολουθεί να είναι ταμπού, πόσω μάλλον σε ένα χωριό, όπου ακόμη και το γεγονός να ασχολείται μια ανύπαντρη κοπέλα με τα χωράφια της οικογένειάς της, μετά το έμφραγμα του πατέρα της, σχολιάζεται ποικιλοτρόπως. 

Η ταινία προσπαθεί να κρατήσει μια κριτική ματιά απέναντι στα γεγονότα, χωρίς να ξεφεύγει από το βασικό της θέμα για τον έρωτα των δύο γυναικών και μιλάει για την ουσιαστική απελευθέρωση, ακόμη και από τον άνθρωπο που αγαπάς. Η κόντρα των δύο κόσμων που εκφράζουν αυτές οι δύο γυναίκες -η απελευθερωμένη Παριζιάνα που θεωρεί πως όλα είναι εφικτά, χωρίς να αναλογίζεται τις συνέπειες από τη μία και από την άλλη μια κοπέλα που έχει στερηθεί αυτό που επιθυμεί αλλά έχει επίγνωση της ευθύνης απέναντι στον κόσμο που μπορεί να πληγώσει- δίνει οικουμενικότητα χαρακτήρων στην ταινία που κάνει ένα βήμα παραπάνω από ένα απλό gay love story. Το κάστινγκ είναι εξαιρετικό, με την κάθε ηθοποιό στους τρεις βασικούς ρόλους να αποτελεί εξαιρετική επιλογή, ενώ η Νοεμύ Λβόβκσυ στο ρόλο της μητέρας είναι απλά υπέροχη, ακόμη και με ένα απλό βλέμμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)