Κέφι, γλέντι και φιγούρα (1958) (Α/Μ)


Κωμωδία της ΑΡΜΑ Φιλμ, σε σκηνοθεσία Ηλία Παρασκευά, με τους Νίκο Σταυρίδη, Φραγκίσκο Μανέλλη, Αλίκη Ζαβερδινού, Γιάννη Σπαρίδη, Βίκυ Τουρκομένη, Θάνο Μαρτίνο. 

Δύο κολλητοί φίλοι στήνουν -ανεπιτυχώς τις περισσότερες φορές- απατεωνιές για να τα βγάζουν πέρα, αλλά και για να μαζέψουν λεφτά ώστε να παντρευτούν τις καλές τους. Ποιος να το περίμενε, όμως, πως θα βρίσκονταν αιχμάλωτοι του Σεΐχη Οσμάν που έχει βάλει τις κοπέλες τους στο χαρέμι του! 

Δεν υπάρχει σενάριο, δεν υπάρχει σκηνοθεσία, ουσιαστικά δεν υπάρχει τίποτα, πέρα από στιγμιότυπα που θεωρητικά βγάζουν γέλιο επειδή Σταυρίδης και Μανέλλης κάνουν πλακίτσες. Πασαλείβονται με γιαούρτια, γαργαλιούνται επειδή τους χαϊδεύει ο σεΐχης που τους πέρασε κάτω από τα σκεπάσματα για τις κοπέλες τους ή υποδύονται τον πρόξενο της Ισπανίας και τον ναυτικό του ακόλουθο... Μπα σε καλό σας, γελάσαμε και σήμερα.

Η μία εκ των δύο πρωταγωνιστριών της ταινίας, η Βίκυ Τουρκομένη κάνει στην ταινία αυτή την πρώτη και μοναδική κινηματογραφική της εμφάνιση.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)