Un profil pour deux (2017)


Ελληνικός τίτλος: Ένα προφίλ για δύο

Κομεντί των Memento/Orange, σε σκηνοθεσία Στεφάν Ρομπλέν, με τους Πιερ Ρισάρ, Γιαννί Λεσπέρ, Φαννύ Βαλέτ, Στεφάν Μπισό, Στεφανί Κραιγενκούρ. 

Ένας ηλικιωμένος άντρας που ζει μόνος και αποτραβηγμένος μετά τον θάνατο της γυναίκας του, ανακαλύπτει το ίντερντ και τα σάιτ γνωριμιών. Φτιάχνει λοιπόν ένα προφίλ, με ψεύτικα στοιχεία, και αρχίζει να φλερτάρει με μια νεαρή γυναίκα. Όσο περνά ο καιρός και με την "αλληλογραφία" τους να τους φέρνει όλο και πιο κοντά, ο Πιερ αποφασίζει πως θέλει να τη συναντήσει. Όπως είναι φυσικό, δεν μπορεί να πάει ο ίδιος, οπότε ζητά από έναν νεαρό που τον εκπαιδεύει εδώ και λίγο καιρό στη χρήση του υπολογιστή, να εμφανιστεί αυτός στη θέση του, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι ο Άλεξ είναι το αγόρι της εγγονής του. 

Μια ενδιαφέρουσα και αρκούντως σύγχρονη ιστορία, με άξονα τη μοναξιά και το εικονικό φλερτ που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε έρωτα απλά με την ιδέα του ανθρώπου που συνομιλούμε, καθώς η ανάγκη μας για δέσιμο μας οδηγεί να φαντασιωνόμαστε το ιδανικό πίσω από τις σειρές των γραπτών μηνυμάτων που ανταλλάσσουμε. Ήπιων τόνων η ταινία, αντιμετωπίζει το θέμα της με λεπτό χιούμορ και μια στοιχειώδη σοβαρότητα (αν και επιφανειακή), χωρίς να γίνεται εύπεπτο μπουλβαράκι. Παρά τις όποιες υπερβολές της, καταφέρνει να γίνεται πιστευτή και να σε κάνει να ενδιαφέρεσαι για τους ήρωές της. Ανάλαφρη και χαμογελαστή. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)