The mountain between us (2017)


Ελληνικός τίτλος: Το βουνό ανάμεσά μας

Δραματική περιπέτεια της Fox, σε σκηνοθεσία Χάνυ  Αμπού-Ασάντ, με τους Ίντρις Έλμπα, Κέητ Γουίνσλετ, Μπω Μπρίτζες, Ντέρμοτ Μαλρόνυ. 

Μια θύελλα καθηλώνει όλα τα αεροπλάνα και αναγκάζει δυο αγνώστους να βρουν τρόπο αναχώρησης οπωσδήποτε για τη Νέα Υόρκη. Εκείνος είναι γιατρός που πρέπει να εκτελέσει μια εγχείρηση. Εκείνη παντρεύεται. Αποφασίζουν να ναυλώσουν έναν μονοκινητήριο αεροπλάνο, όμως βρίσκονται ολομόναχοι στην κορυφή ενός χιονισμένου βουνού.

Έχει όλα τα καλά του Θεού αυτή η ταινία: μια πολύ πιασάρικη ιστορία που συνδυάζει την περιπέτεια επιβίωσης με τον έρωτα που αναπτύσσεται ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές, δύο λαμπερούς ηθοποιούς, αγωνία και εκπλήξεις. Όμως, τελειώνει και σου αφήνει την αίσθηση του ανολοκλήρωτου. Όχι επειδή η ιστορία μένει μετέωρη ή επειδή δεν έχεις καταλάβει τι έχει συμβεί -το αντίθετο. Αυτό που αισθάνεσαι, όμως, είναι πως όλο αυτό το χορταστικό ομολογουμένως θέαμα που προηγήθηκε ήταν τελικά λίγο. Σαν να λείπει η χημεία ανάμεσα στους δύο ήρωες, σαν να μην υπάρχει σκηνοθετικό όραμα, σαν να αφέθηκαν όλα κάπου στην τύχη τους, λες και επειδή τα συστατικά ήταν καλά όφειλε να βγει καλή και η ταινία. 

Η αλήθεια είναι πως ξεκινάει δυναμικά το φιλμ, κι έχεις ένα χορταστικό πρώτο 40λεπτο που σε συνεπαίρνει. Από το σημείο, όμως, που συνειδητοποιείς πως έχεις να κάνεις με την επιβίωση αυτών των δύο ανθρώπων, τα πράγματα αρχίζουν να επαναλαμβάνονται, οπότε χρειαζόταν ένα πιο κοφτερό σενάριο για να σου κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον. Έλμπα και Γουίνσλετ κάνουν τα πάντα για να ανάψουν σπίθες μεταξύ τους, αλλά το βλέπεις πως εμποδίζονται από τις κοινοτοπίες των διαλόγων. Οπότε, απομένουν τα μαγευτικά τοπία και τα όποια εμπόδια συναντούν στον δρόμο τους για να κρατήσουν το ενδιαφέρον σε ένα φιλμ που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να ήταν η μεγάλη επιτυχία της χρονιάς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)