Το καρπουζάκι (1962) (Α/Μ)


Κωμωδία του Ανδρέα Λαμπρινού, με τους Βασίλη Αυλωνίτη, Φραγκίσκο Μανέλλη, Γεωργία Βασιλειάδου, Νίκο Ρίζο, Γκιζέλα Ντάλι, Σταύρο Παράβα. 

Ένας γυναικάς παρασέρνει έναν αφελή παντρεμένο φίλο του που έχει αυτοκίνητο, να πάνε μαζί με δυο κοπελιές στην παραλία για μπάνιο. Με τη γυναίκα του να κατευθύνεται κι εκείνη στην παραλία με το πούλμαν και τον αδελφό της μιας από τις κοπέλες να είναι ιδιαίτερα αυστηρός, οι δυο άντρες θα μπλέξουν σε μια απίστευτη περιπέτεια.

Ξεκινάει, ας πούμε καλά, ακολουθώντας μια ασφαλή πεπατημένη αλλά και χωρίς να κάνει τη διαφορά σε κανένα σημείο. Σύντομα, όμως, το σενάριο ξεφεύγει από κάθε έλεγχο και αφοσιώνεται σε χοντράδες που υποτίθεται πως θα έβγαζαν γέλιο, με αποκορύφωμα παράνοιας τις σκηνές στην παραλία με τον δράκο που καραδοκεί στις ερημιές. Στα συν της, τα πολλά εξωτερικά γυρίσματα που προσφέρουν ιστορικά πλάνα από την Αθήνα της εποχής και τα παραθαλάσσια προάστιά της.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)