Smiley (2022)


Αισθηματική μίνι σειρά του Netflix, δημιουργία του Γκιλιέμ Κλούα, με τους Μίκι Εσπαρμπέ, Κάρλος Κουέβας, Πεπόν Νιέτο, Μεριτξέλ Κάλβο, Τζιανίνα Φρουτέρο, Εντουάρντο Λοβέρας, Ρουθ Λόπις, Σέντρικ Μουγκίσα.

Ένα οργισμένο, σπαρακτικό μήνυμα σε λάθος τηλεφωνητή, φέρνει κοντά τον Άλεξ και τον Μπρούνο, δύο εκ διαμέτρου αντίθετους άντρες που ερωτεύονται χωρίς να τολμούν να το παραδεχτούν ο ένας στον άλλον. Και μέσα από την αναπάντεχη αυτή γνωριμία, εμείς ερχόμαστε σε επαφή με έναν αξιολάτρευτο μικρόκοσμο υπέροχων, προβληματικών ανθρώπων, που πολεμούν με τα λάθη, τις αδυναμίες και τις ίδιες τις προκαταλήψεις τους.

Με φόντο το ρολόι να μετρά αντίστροφα για την αλλαγή του χρόνου στη Βαρκελώνη, ο δημιουργός του αγαπημένου θεατρικού "Το χελιδόνι", Γκιλιέμ Κλούα, υπογράφει αυτήν εδώ τη γλυκύτατη, βαθιά ανθρώπινη και ειλικρινή σειρά που δεν φοβάται τα στερεότυπα και που λατρεύει τις ρομαντικές κομεντί. Με βασικά του όπλα ένα ευφάνταστο, έξυπνο σενάριο, ευφυείς και τρυφερούς διαλόγους και ένα καστ από λαμπερούς και ταλαντούχους ηθοποιούς, ο Κλούα αφηγείται μια συγκινητική ιστορία, απόλυτα ισπανική χωρίς να γίνεται φολκλόρ και ταυτόχρονα σπαρακτική μέσα στη σαρωτική της αλήθεια. Το "Smiley" σέβεται απόλυτα τις συμβάσεις των ρομαντικών κομεντί, τιμά το χολυγουντιανό παρελθόν τους, στέκει ελαφρώς επιφυλακτικό απέναντι στο παρόν τους, τυλίγει με αγάπη τους ήρωές του και καυτηριάζει άνευ όρων την κουλτούρα των εφαρμογών γνωριμιών και της ξεπέτας. Τον έρωτα αναζητά, τον έρωτα διερευνά, τον έρωτα πραγματεύεται η σειρά, μέσω των παράλληλων ιστοριών που εξελίσσονται μαζί με την κεντρική του Άλεξ και του Μπρούνο, τυλιγμένη μέσα σε ένα εκτυφλωτικό "τεχνικολόρ", το γκλίτερ, το στρας και τα εκθαμβωτικά (και πολλές φορές πικρά) χαμόγελα. Ουδέποτε διδακτική ή κατ' επιβολήν πολιτικώς ορθή (ίσα-ίσα που σπάει πλάκα σχετικά) και ουδόλως διχαστική, η σειρά που θα λατρέψετε μιλά για ανθρώπους που αγαπούν, που σφάλλουν, που πεισμώνουν, που χωρίζουν, που τα παρατούν αλλά πάνω απ' όλα για ανθρώπους που τολμούν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, ακόμα κι όταν αυτό απαιτεί να φύγουν μακριά... ή πιο απλά να μείνουν.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)