Luck (2022)


Ελληνικός τίτλος: Τύχη

Κινούμενα σχέδια των Apple TV+/Skydance σε σκηνοθεσία Πέγκυ Χολμς και Χαβιέ Αμπάντ, με τις φωνές των Εύα Νομπλεζάδα, Σάιμον Πεγκ, Τζέην Φόντα, Γούπι Γκόλντμπεργκ, Κόλιν Ο'Ντόνοχιου.

Χτυπημένη από κακοτυχία για όσο θυμάται τον εαυτό της, η 18χρονη, ορφανή Σαμ αναγκάζεται να φύγει από τον οίκο αναδοχής όπου μεγάλωσε και να αντιμετωπίσει τη ζωή. Ο έξω κόσμος φαντάζει σαν ζούγκλα, δεδομένης και της κακοτυχίας της, με αποτέλεσμα όλα να της πηγαίνουν στραβά και ανάποδα. Η Σαμ δεν το βάζει κάτω και προσπαθεί να πατήσει γερά στα πόδια της έως ότου μια μαύρη γάτα και μια λαμπερή τυχερή δεκάρα φαίνεται πως μπορούν να της αλλάξουν τη ζωή.

Ταλαιπωρημένη κατά τη διάρκεια της πανδημίας τόσο στην παραγωγή όσο και στη διανομή της, η "Τύχη" βρήκε τον δρόμο της στην πλατφόρμα της Apple TV+ και σε μία περιορισμένη διανομή σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες στις ΗΠΑ. Με τη σφραγίδα υπεροχής της Skydance και με ένα all star cast να δανείζει τη φωνή του σε όλους αυτούς τους αξιαγάπητους ήρωες, η ταινία μπορεί να μην ξεχωρίζει από το σύνολο των ούτως ή άλλως υψηλής ποιότητας και αισθητικής τίτλων κινουμένων σχεδίων, δεν παύει όμως να γοητεύει με τα αστεία της, την αισθητική της και το σκίτσο της. Ιρλανδικής έμπνευσης και κουλτούρας, με το πράσινο να κυριαρχεί παντού, μας ανοίγει τις πόρτες στη μαγική Χώρα της Τύχης, γεμάτη από ξωτικά που δουλεύουν ακατάπαυστα υπό την ηγεσία του Δράκου Αρχηγού της Καλοτυχίας, πλάθοντας ένα σύμπαν όμορφο και ταυτόχρονα συμβολικό. Ηθικά διδάγματα κομψά μασκαρεμένα μέσα από το παραμύθι και ικανές δόσεις χιούμορ καθιστούν την ταινία εξαιρετική επιλογή για παιδιά μικρής ηλικίας την ίδια στιγμή που κλείνει χαριτωμένα το μάτι και στους ενήλικες θεατές.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)