Man of steel (2013) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Άνθρωπος από ατσάλι

Κόμικ περιπέτεια φαντασίας των Warner/DC, σε σκηνοθεσία Ζακ Σνάυντερ, με τους Χένρυ Κάβιλ, Ράσσελ Κρόου, Νταϊάν Λέην, Κέβιν Κόστνερ, Έημυ Άνταμς, Μάικλ Σάννον, Κρίστοφερ Μελόνι, Λώρενς Φίσμπερν. 

Επαναδιατύπωση της ιστορίας προέλευσης του Σούπερμαν, πιο σκοτεινή και πιο αγέλαστη, αλλά σαφέστατα η καλύτερη όλων των προηγούμενων ενσαρκώσεων, με εξαίρεση την πρώτη του 1978 για λόγους νοσταλγίας, αλλά και επιτυχίας της πιο camp προσέγγισης του κόμικ. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια αυστηρή και μεσσιανική απεικόνιση του Καλ Ελ, ξένου σε ξένο πλανήτη, σε αναζήτηση της ταυτότητάς του και του ρόλου του. Ο Χένρυ Κάβιλ αποδείχτηκε πολύ καλή επιλογή για τον ρόλο, αλλά ο δικός του Σούπερμαν είναι γκόμενος, σκυθρωπός και αποφασισμένος, μακριά από το truth, justice and the american way που τον είχαμε συνηθίσει. Ο Σνάυντερ σαφέστατα δεν είναι σκηνοθέτης χαρακτήρων, αλλά ξέρει να στήνει κόσμους, ίσως πιο ψηφιακούς από όσο χρειάζεται, ενώ οι σκηνές μάχης του είναι επικές. 

Η ιστορία του Κρίστοφερ Νόλαν (που υπογράφει και ως συμπαραγωγός) και του Ντέηβιντ Σ. Γκόγερ δημιουργεί ένα νέο κατεστημένο για τον κρυπτόνιο πρόσφυγα και το υπόλοιπο καστ που μπορεί να ξενίζουν μεν αλλά είναι η μοναδική σωτηρία για τον καταταλαιπωρημένο κινηματογραφικά άνθρωπο από ατσάλι να σταθεί στο σύμπαν των υπερηρώων του 21ου αιώνα. Η δε μάχη με τον Στρατηγό Ζοντ μπορεί να σας φανεί ότι έχει τον ατελείωτο, αλλά πάλι ούτε πρόκειται για ταινία διαλόγων του Γούντυ Άλλεν, ούτε γίνεται η μάχη μεταξύ των πιο ισχυρών πλασμάτων στον πλανήτη να τελειώσει σε δέκα λεπτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)