Batman v Superman: Dawn of justice (2016) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Μπάτμαν εναντίον Σούπερμαν -Η αυγή της δικαιοσύνης

Κόμικ περιπέτεια φαντασίας των Warner/DC, σε σκηνοθεσία Ζακ Σνάυντερ, με τους Χένρυ Κάβιλ, Μπεν Άφλεκ, Έημυ Άνταμς, Τζέσση Άιζενμπεργκ, Νταϊάν Λέην, Γκαλ Γκαντότ, Λώρενς Φίσμπερν, Τζέρεμυ Άιρονς, Χόλυ Χάντερ, Κέβιν Κόστνερ. 

Την ώρα της καταστροφικής μάχης του Σούπερμαν με τον Ζοντ που αφήνει συντρίμμια τη Μητρόπολη, ένας οργισμένος και πανικόβλητος Μπρους Γουέην συνειδητοποιεί πως ο σωτήρας από τον Κρύπτονα μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που έχει αντιμετωπίσει η Γη. Την ίδια στιγμή, ο Λεξ Λούθορ, προσπαθεί να αποκτήσει ένα μεγάλο κομμάτι κρυπτονίτη που βρέθηκε στην Πολυνησία, με σκοπό να κατασκευάσει το όπλο που θα μπορούσε να σταματήσει για πάντα τον άνθρωπο από ατσάλι. 

Το δεύτερο κεφάλαιο της νέας αφήγησης του Σούπερμαν, φέρνει στην οθόνη για πρώτη φορά τους δύο μεγαλύτερους υπερήρωες της κόμικ φιλολογίας, σε μια σκοτεινή και αβυσσαλέας έντασης ταινία, η οποία την ίδια στιγμή στρώνει το δρόμο για της επερχόμενες κινηματογραφικές παραγωγές της DC. Ξεχάστε τις χαμογελαστές φάτσες και τα έξυπνα λογοπαίγνια, ξεχάστε την οποιαδήποτε υποψία χιούμορ. Το νέο έπος της DC είναι ένα δραματικό δημιούργημα που παίζει με όλα τα μεσσιανικά αλλά και πολιτικά σύμβολα της εποχής μας και αφηγείται τις αντιδράσεις ενός κόσμου που δεν ξέρει αν θέλει να σωθεί ή να καταστρέψει τον σωτήρα του επειδή είναι ξένος άρα και επικίνδυνος. Σεναριακά πέφτει σε αδιέξοδα και είναι αλήθεια πως η επίλυση της διαμάχης του Μπάτμαν και του Σούπερμαν δίνεται με μια τρομακτική ευκολία που αγγίζει τα όρια της αφέλειας, αλλά πέραν αυτού έχουμε να κάνουμε με μια πραγματική υπερπαραγωγή κατακλυσμιαίας κλίμακας, με ένα σπαρακτικό φινάλε. Ο Χένρυ Κάβιλ μάλλον γεννήθηκε για να ενσαρκώσει τον Σούπερμαν, ο βαρύς και ανέκφραστος Μπεν Άφλεκ είναι μια χαρά ψυχοπαθής και αντικοινωνικός Μπάτμαν, ενώ η Γκαλ Γκαντότ ως Γουόντερ Γούμαν είναι κουκλάρα και αποφασιστική. Τέλος, ο Ζακ Σνάυντερ δεν είναι Ίνγκμαρ Μπέργκμαν και ο Κρίστοφερ Νόλαν δεν θα ξαναγυρίσει Μπάτμαν, ξεπεράστε το!

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα από σειρές και ταινίες που βασίζονται σε κόμικς θα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)