Κινηματογράφοι - Σινέ Νίκαια (θερινός)


Το σινεμά φωτογραφημένο το 2016




Από τους πιο καινούργιους θερινούς κινηματογράφους, το δημοτικό Σινέ Νίκαια λειτουργεί από το 2002 εντός του νέου πολυχώρου πολιτισμού "Μάνος Λοΐζος", που ο Δήμος Νίκαιας δημιούργησε στις παλιές εγκαταστάσεις της Μηχανικής Καλλιέργειας. Επί της Λεωφόρου Θηβών και λίγα βήματα μετά τη συμβολή της με την Πέτρου Ράλλη, ο χώρος είναι μια μικρή όαση εν μέσω ενός βιομηχανικού αστικού τοπίου, με τα ρυάκια και τη μικρή λίμνη να ξεκουράζουν το μάτι. Το Σινέ Νίκαια προσφέρεται για μια ολοκληρωμένη έξοδο, καθώς στον πολυχώρο λειτουργεί καφέ-εστιατόριο που μπορείτε να επισκεφθείτε πριν ή μετά την ταινία, ή πιο απλά να πάρετε τα σουβλάκια σας, ας πούμε, και να τα απολαύσετε μέσα στην αίθουσα. Το ίδιο ισχύει και για τον καφέ, τα ποτά ή τα αναψυκτικά σας, καθώς το σινεμά δεν διαθέτει αυτόνομο μπαρ. 

Ο κινηματογράφος ίσα που φαίνεται πίσω από τα δέντρα, καθώς δεν υπάρχει επιγραφή με το όνομά του, πέραν αυτής που καλύπτει το υπαίθριο ταμείο, απέναντι από το οποίο θα δείτε ένα ταμπλώ με αφίσα της ταινίας που προβάλλεται.. Η είσοδος βρίσκεται αμέσως μετά από ένα μικρό γεφυράκι που διασχίζει το ρυάκι, και θα σας βάλει στο πίσω μέρος της μικρής αλλά πολύ φιλικής και φιλόξενης αίθουσας. Πίσω-πίσω και δίπλα από τη σαν ξύλινο δεντρόσπιτο καμπίνα προβολής, υπάρχουν κάποιες (λιγοστές) θέσεις γύρω από τραπεζάκια, αν θέλετε να δείτε την ταινία τρώγοντας ό,τι έχετε επιλέξει από το εστιατόριο. Αυτά δε είναι και τα μοναδικά τραπεζάκια που θα βρείτε μέσα στην αίθουσα, καθώς το μικρό της μέγεθος δεν επιτρέπει απώλεια θέσεων. Η οθόνη είναι καλού μεγέθους και δείχνει πιο μεγάλη σε σχέση με το μέγεθος της αίθουσας, ενώ η θέση της πίσω από μια σκηνή επιτρέπει την άνετη θέαση της ταινίας ακόμη και από την πρώτη σειρά. Δέντρα γύρω-γύρω και χαλίκι δημιουργούν μια ατμόσφαιρα εξοχής στα 20 μέτρα από την Θηβών. Η προβολή είναι ψηφιακή, με λαμπερή και φωτεινή εικόνα. Ο ήχος στερεοφωνικός και σε καλή ένταση. 

Σινέ Νίκαια
Θηβών 245, Πολυχώρος Μάνος Λοΐζος, Νίκαια

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Περισσότερους θερινούς κινηματογράφους θα βρείτε συγκεντρωμένους εδώ. Για τη συγκεντρωτική λίστα των σινεμά, κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)