Cien años de perdón (2016)


Ελληνικός τίτλος: Ποιος κλέβει ποιον;

Περιπέτεια της Film Factory, σε σκηνοθεσία Ντανιέλ Καλπαρσόρο, με τους Λουίς Τοσάρ, Ροντρίγκο ντε λα Σέρνα, Ραούλ Αρέβαλο, Χοσέ Κορονάδο, Χοακίν Φουριέλ, Λουσιάνο Κάσερες. 

Μια ομάδα μασκοφόρων ληστών ζωσμένοι με εκρηκτικά μπουκάρουν ένα βροχερό πρωινό στη Μεσογειακή Τράπεζα της Βαλένσια για να τη ληστέψουν, κρατώντας ομήρους τους πρώτους πελάτες και το προσωπικό. Όσο περνά η ώρα, όμως, φαίνεται πως η ληστεία κρύβει κάτι παραπάνω. 

Άλλο ένα δείγμα καλού ισπανικού σινεμά, που αποδεικνύει ακόμη μια φορά τη δύναμη (καλλιτεχνική και εμπορική) που κρύβει η κινηματογραφία της χώρας, το "Ποιος κλέβει ποιον" είναι μια περιπέτεια έντασης, με ενδιαφέρον και αγωνία, αλλά και καλές ερμηνείες. Με πρωτότυπο τίτλο "Εκατό χρόνια συγχώρεσης" που προέρχεται από την παροιμία "Όποιος κλέβει κλέφτη είναι συγχωρεμένος για 100 χρόνια" η ταινία κυλάει γρήγορα, έχει καλές φάτσες και ισορροπημένες δόσεις χιούμορ, ενώ δεν αμελεί να κάνει και την κοινωνικο-πολιτική της κριτική, έστω και επιδερμικά. Εκεί που το χάνει λίγο είναι σε κάποιες υπερβολές και σε ανεκμετάλλευτους β' ρόλους που απλά του χρησιμοποιεί αλλά δεν τους αναδεικνύει, ενώ έτσι όπως το χτίζει με δεξιοτεχνία, περιμένεις ένα πιο μπανταμπούμ φινάλε που δεν έρχεται ποτέ. Παρά τις όποιες αδυναμίες της, είναι μια καλοφτιαγμένη αστυνομική ταινία που ενισχύεται και από το ταλαντούχο επιτελείο ηθοποιών της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)