Κινηματογράφοι - Ολύμπια (θερινός, Αίγινα)

Η αίθουσα το καλοκαίρι του 2019


Η νέα επιγραφή από το καλοκαίρι του 2019

Η αίθουσα το καλοκαίρι του 2016

Η φωτεινή επιγραφή το καλοκαίρι του 2016


Το δεύτερο παλαιότερο εν λειτουργία θερινό σινεμά της Αίγινας, το Ολύμπια (μπορεί να λεγόταν και Ολυμπία παλαιότερα) βρίσκεται στην οδό Φανερωμένης, πολύ κοντά στη θάλασσα, απέναντι από το Δημοτικό Στάδιο. Με ιστορία που ξεκινά από το 1961, το Ολύμπια σήμερα είναι το πιο διακριτικό από τα άλλα δύο της πόλης, αλλά με τον σοφό προγραμματισμό του και την εκ του φυσικού του ρετρό διάθεση αποτελεί σίγουρη επιλογή.

Φτιαγμένο σε ένα στενό οικόπεδο, η πρόσοψή του μοιάζει να έχει μείνει αναλλοίωτη στο χρόνο, μικρή, λιτή και απέριττη, με μια μικρή φωτεινή επιγραφή. Η είσοδος μια σταλιά, φιλοξενεί το ταμείο (στα δεξιά σας) και το μπαρ (ακριβώς απέναντι), παρέα με φωτογραφίες από τις ταινίες της σαιζόν στον τοίχο και στα ταμπλώ.

Η είσοδος για την αίθουσα είναι δεξιά του μπαρ και δίπλα στο ταμείο, και οδηγεί σε μια εξίσου λιτή αλλά καταπράσινη αυλή, με χαλίκι. Πράσινες είναι και οι πολυθρόνες, τοποθετημένες, παρέα και με τραπεζάκια, σε δύο μπλοκ με τρεις κάθετους διαδρόμους, ενώ η οθόνη ξεπετάγεται πίσω από τα φυτά που την αγκαλιάζουν. Η προβολή είναι ψηφιακή με λαμπερή εικόνα και ο ήχος στερεοφωνικός, καλής ποιότητας, σε δυνατή ένταση και με βαθύ μπάσο.


Ολύμπια
Οδός Φανερωμένης, απέναντι από το Δημοτικό Στάδιο, Αίγινα

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Περισσότερους θερινούς κινηματογράφους θα βρείτε συγκεντρωμένους εδώ. Για τη συγκεντρωτική λίστα των σινεμά, κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)