Κινηματογράφοι - Παναθήναια (θερινός)


Η νέα πρόσοψη το καλοκαίρι του 2019

Τα Παναθήναια φωτογραφημένα το 2016

Μετά το Εκράν, τα Παναθήναια, ο δεύτερος ιστορικός και αγαπημένος κινηματογραφικός προορισμός στη Νεάπολη, έχουν ένα μεγάλο παρελθόν που ξεκινά από το 1928 στη συμβολή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με τη Χαριλάου Τρικούπη. Το πρώτο αυτό σινεμά ήταν τόσο αγαπητό και διάσημο που έδωσε το όνομά του και στη στάση του λεωφορείου που διατηρείται μέχρι και τις ημέρες μας. Το 1967 έπαψε τη λειτουργία του και κατεδαφίστηκε, για να μεταφερθεί δύο χρόνια αργότερα σε νέα τοποθεσία, αλλά σε πολύ μικρότερο οικόπεδο, στην οδό Μαυρομιχάλη (λίγο πιο πάνω από το Άλφαβιλ), και να κτισθεί από την αρχή, δια χειρός Θόδωρου Ρίγγα, ως Νέα Παναθήναια, εκεί που πλέον λειτουργεί μέχρι και σήμερα. 

Πρόσφατα, το "Νέα" βγήκε από την ονομασία του και το σινεμά λέγεται και πάλι "Παναθήναια", όπως θα δείτε και στη φωτεινή επιγραφή που θα σας υποδεχθεί, "σφηνωμένη" ανάμεσα σε πολυκατοικίες και η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2019. Το ταμείο βρίσκεται επί της Μαυρομιχάλη, δίπλα σε ταμπλώ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις ταινίες της σαιζόν, ενώ η είσοδος ακριβώς δίπλα του θα σας βάλει στο πίσω δεξί μέρος της καταπράσινης αίθουσας, που ξεχωρίζει σαν μικρή αυλή εν μέσω του τσιμέντου των πολυκατοικιών που την περιστοιχίζουν. Το μπαρ είναι στο πίσω μέρος και σερβίρει μια αξιοπρεπή ποικιλία από ποτά και σνακ. Το φωτεινό πορτοκαλί χρώμα στις πολυθρόνες "φωτίζει" όμορφα την αίθουσα και κοντράρει το πράσινο από τα δέντρα και τα φυτά στους γύρω τοίχους και μπροστά από την οθόνη. Τα τραπεζάκια είναι αρκετά, σε σχέση με το μικρό μέγεθος της αίθουσας, ενώ η μεσαίου μεγέθους οθόνη βρίσκεται σε καλό ύψος για να μην σας εμποδίζει ο μπροστινός σας. Μπροστά της θα συναντήσετε πολλά φυτά, όμορφα φωτισμένα, αλλά και δύο μικρά συντριβανάκια δεξιά και αριστερά. Η προβολή είναι ψηφιακή και λαμπερή, ενώ ο στερεοφωνικός ήχος μοιράζεται σε ικανοποιητική ένταση στα περιφερειακά ηχεία. Τα Παναθήναια είναι μέλος του δικτύου των Europa Cinemas.

Παναθήναια
Μαυρομιχάλη 165, Νεάπολη

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Περισσότερους θερινούς κινηματογράφους θα βρείτε συγκεντρωμένους εδώ. Για τη συγκεντρωτική λίστα των σινεμά, κλικ εδώ.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)