Κινηματογράφοι - Σινέ Πετρούπολις (θερινός)

Η αίθουσα το 2020

Το σινεμά φωτογραφημένο το 2016



Από τους παλαιότερους και ο μοναδικός εν λειτουργία θερινός κινηματογράφος της περιοχής, το Σινέ Πετρούπολις στέκει στην ίδια θέση, κάθε καλοκαίρι από το 1954. Δημοτική επιχείρηση από το 1990, με ένα πρόγραμμα επιλογών από τη χειμερινή σαιζόν και κάποιες από την τρέχουσα θερινή, σε συνδυασμό με φιλική τιμολογιακή πολιτική, έχει κατορθώσει να τραβήξει το ενδιαφέρον των σινεφίλ της περιοχής. Σε κεντρικό και ευκολοπροσβάσιμο σημείο, επί της 25ης Μαρτίου, ο κινηματογράφος σε υποδέχεται με τυπική πρόσοψη θερινού της εποχής του, χτιστή για να φιλοξενεί και καταστήματα, και την πολύ όμορφη, ρετρό, νέον καλλιγραφική επιγραφή. 

Πάνω από τη λιτή είσοδο, το ταμπλώ με τον τίτλο της ταινίας που προβάλει και οι αφίσες δεξιά και αριστερά από τα προσεχώς ανοίγουν την όρεξη. Το ταμείο θα το συναντήσετε στο δεξί μέρος μπροστά σας, ενώ αμέσως μόλις περάσετε την πόρτα θα βρεθείτε στη φιλόξενη αίθουσα, όπου σας περιμένει και το επαρκώς εξοπλισμένο μπαρ, πίσω και αριστερά. Το σινεμά είναι μεγάλο σχετικά, με πολλές άνετες μεταξύ τους θέσεις και κάποια τραπεζάκια. Αρκετό πράσινο δεξιά και αριστερά στους τοίχους δημιουργεί ένα "εξοχικό", ενώ η μεγάλη οθόνη μέσα σε κτιστή σκηνή βρίσκεται σε ιδανικό ύψος για να μην ενοχλεί ο μπροστινός. Η προβολή είναι υψηλότατου επιπέδου, με ψηφιακό σύστημα της Dolby και πολυκάναλο στερεφωνικό ήχο (χωρίς subwoofer), με πολύ καλή ακουστική surround.

Σινέ Πετρούπολις
25ης Μαρτίου 168, Πετρούπολη

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Περισσότερους θερινούς κινηματογράφους θα βρείτε συγκεντρωμένους εδώ. Για τη συγκεντρωτική λίστα των σινεμά, κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)