La vie très priveé de monsieur Sim (2015)



Ελληνικός τίτλος: Ο ιδιωτικός βίος του Μάξουελ Σιμ

Δραματική κομεντί της SND, σε σκηνοθεσία Μισέλ Λεκλέρ, με τον Ζαν-Πιερ Μπακρί και τους Ματιέ Αμαλρίκ, Βιμάλα Πονς, Βαλέρια Γκολίνο, Βενσάν Λακόστ, Κριστιάν Μπουγέτ. 

Ο κ. Σιμ (όπως η κάρτα SIM), χάνει τη δουλειά του, τον χωρίζει η γυναίκα του και επιστρέφει μόνος από ένα θέρετρο στην Καραϊβική, για να γνωρίσει στο αεροδρόμιο του Μπρίντιζι την Πόπι, μια κοπέλα που ηχογραφεί αναγγελίες αεροδρομίων από όλο τον κόσμο για να προσφέρει άλλοθι σε άντρες που απατούν τις γυναίκες τους. Κι ενώ βρίσκει δουλειά ως πωλητής σε μια εταιρεία με βιολογικές οδοντόβουρτσες, ένας θείος της Πόπι του μιλά για έναν θαλασσοπόρο που επιχείρησε, με τραγική κατάληξη, τον περίπλου της Γης και του δίνει ένα βιβλίο για τη ζωή του. Και τώρα, ο κ. Σιμ (όπως η κάρτα SIM), μόνος μέσα στο υβριδικό αυτοκίνητο της εταιρείας, παρέα με τη φωνή του GPS που έχει ονομάσει Εμμανουέλ, ξεκινά τον δικό του περίπλου, σε άγνωστους δρόμους της Γαλλίας αλλά και σε άγνωστες διαδρομές της δικής του ζωής. 

Μια ταινία χειροποίητη, ανεπιτήδευτη και ειλικρινής, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Βρετανού νοβελίστα Τζόναθαν Κόου, με έναν σπαρακτικό Ζαν-Πιερ Μπακρί στον ρόλο του κ. Σιμ (όπως η κάρτα SIM), ενός ανθρώπου δειλού που μπορεί να μιλά ακατάπαυστα για ασημαντότητες αλλά χωρίς ποτέ να τολμήσει να μιλήσει για ό,τι είχε σημασία στη ζωή του. Ένα ταξίδι στο παρελθόν, μια βουτιά στις αλήθειες της ψυχής και μια διαδρομή στο καλό σινεμά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)