Suicide squad (2016) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Ομάδα αυτοκτονίας

Κόμικ περιπέτεια φαντασίας των Warner/DC, σε σκηνοθεσία Ντέηβιντ Άγερ, με τους Γουίλ Σμιθ, Μάργκο Ρόμπι, Βαϊόλα Ντέηβις, Τζάρεντ Λήτο, Κόμμον, Αντεγουάλε Ακινουόγε-Αγκμπάγε, Τζόελ Κίνναμαν, Τζαίυ Χερνάντεζ, Κάρα Ντελβίν. 

Μετά τον θάνατο του Σούπερμαν, η ανησυχία για την εμφάνιση ενός άλλου υπερδύναμου όντος που θα μπορούσε να καταστρέψει τον πλανήτη οδηγεί μια μυστική υπηρεσία στη δημιουργία μιας ομάδας επίθεσης που απαρτίζεται από υπεράνθρωπους εγκληματίες που βρίσκονται υπό κράτηση. Όμως, παρά τα μέτρα ασφαλείας, μία από την ομαδα με μαγικές δυνάμεις δραπετεύει και προκαλεί τον όλεθρο στην πόλη, την ίδια στιγμή που ο Τζόκερ ετοιμάζεται να απελευθερώσει την αγαπημένη του Χάρλεϋ Κουίν που είναι μέλος της ομάδας. 

Όλα ακούγονται πολύ ωραία και λογικά θα έπρεπε να είναι ο παράδεισος των κόμικ φαν επί της Γης, αλλά δεν είναι. Όχι γιατί είναι άσχημα γυρισμένο ή γιατί το καστ δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του φιλμ, αλλά γιατί το σενάριο είναι τσαπατσούλικο. Με εμφανή αδυναμία να διαχειριστεί το πλήθος των προσώπων που πρωταγωνιστούν, αλλά και με το άγχος να ενταχθεί στο χρονολόγιο των υπόλοιπων ταινιών της DC, η ιστορία αναλίσκεται στις ιστορίες προέλευσης των υπερ-εγκληματιών (οι οποίες είαι σαφώς χρήσιμες, αλλά δασκαλίστικα και άκομψα δοσμένες), ενώ όταν περνάμε στο ψητό είναι και πάλι εμφανέστατη η δυσκολία του Άγερ να διαχειριστεί τους (αντί) ήρωές του. Ο Κίλερ Κροκ είναι ανύπαρκτος και καρικατούρα, ο Ελ Ντιάμπλο κλαίει τη μοίρα του σε σημείο που τον βαριέσαι, ο Γουίλ Σμιθ ως Ντέντσοτ κάτι πάει να κάνει, αλλά μας πιάνουν κι εκεί τα μελό μας, ενώ την κατάσταση σώζει η Χαρλεϋ Κουίν της Μάργκο Ρόμπι που είχε σαφώς περιθώρια περισσότερης τρέλας. Ο δε Τζόκερ του Τζάρεντ Λήτο δεν μου είπε τίποτα συναρπαστικό.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα από σειρές και ταινίες που βασίζονται σε κόμικς θα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)