Quo vado? (2016)



Ελληνικός τίτλος: Πού πάω, Θεέ μου;

Κωμωδία της Medusa, σε σκηνοθεσία Τζεννάρο Νουντσιάντε, με τους Κέκο Ζαλόνε, Ελεονόρα Τζοβανάρντι, Σόνια Μπεργκαμάσκο. 

Ένας δημόσιος υπάλληλος στην υπηρεσία θήρας και αλιείας κάνει τα αδύνατα-δυνατά για να κρατήσει τη μόνιμη θέση του, παρά τις προσπάθειες της αρμόδιας διευθύντριας να τον πείσει να δεχθεί την αποζημίωση της εθελουσίας εξόδου. 

Η πιο... ελληνική ιταλική ταινία που υπήρξε ποτέ, αποτελεί υπόδειγμα καλού λαϊκού κωμικού κινηματογράφου με έναν ταλαντούχο πρωταγωνιστή (υπερβολικό μεν, αλλά με εξαίρετο τέμπο), κοφτή και γρήγορη σκηνοθεσία με μοντάζ που απογειώνει τους ρυθμούς και το κυριότερο ένα πανέξυπνο σενάριο που δεν πλατιάζει ποτέ. Μετά από ένα απολαυστικό πρώτο ημίωρο όπου δεν σταματάς να γελάς (τόσο με την ταινία, όσο και με τα μαύρα μας τα χάλια), θεωρείς πως οι ξεκαρδιστικοί ρυθμοί τελείωσαν και το φιλμ (λογικά) θα πλατιάσει όταν αρχίζει να διαφαίνεται το αισθηματικό μέρος της ιστορίας. Αλλά, όχι, οι ρυθμοί δεν χαλαρώνουν ποτέ, τα ευρήματα ανανεώνονται διαρκώς οι β' ρόλοι είναι σκέτη απόλαυση και τελικά εκτίθεσαι σε μια από τις καλύτερες κωμωδίες των τελευταίων ετών.

Σχόλια

  1. Το εύκολο βέβαια για μια ταινία είναι να μας κάνει να συγκινηθούμε, να κλάψουμε, να στεναχωρηθούμε, χωρίς το ένα να αποκλείει το άλλο, το δύσκολο είναι το αντίθετο & αυτή η ταινία το καταφέρνει.
    Η ταινία «Πού Πάω, Θεέ μου; Quo Vado?» θα σας κάνει να χαμογελάσετε αρκετές φορές, ίσως & να γελάσετε λιγάκι σε μερικά σημεία.
    Είναι ευχάριστη & θα σας αφήσει (με) μια θετική διάθεση, το τέλος θα το ήθελα λιγάκι διαφορετικό.
    Αν έχετε ανάγκη για τα παραπάνω, όπως & εγώ άλλωστε, δείτε την.
    https://n1kosblog.wordpress.com/2017/01/31/%CF%80%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CE%AC%CF%89-%CE%B8%CE%B5%CE%AD-%CE%BC%CE%BF%CF%85-quo-vado-%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CE%B1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)