A bigger splash (2015)


Ελληνικός τίτλος: Κάτω από τον ήλιο

Δραματική ταινία του Studiocanal, σε σκηνοθεσία Λούκα Γκουαντανίνο, με τους Τίλντα Σουίντον, Ρέηφ Φάινς, Ματίας Σαίνερτς, Ντακότα Τζόνσον. 

Μια διάσημη ροκ σταρ που κάνει θεραπεία αφωνίας, περνά τις καλοκαιρινές της διακοπές μαζί με το αγόρι της σε ένα νησί στην Ιταλία, όταν ο τέως σύντροφός της καταφθάνει απροειδοποίητα μαζί με την κόρη του. 

Ελεύθερη επαναδιατύπωση της Πισίνας του Ζακ Ντεραί, με ένα εξαιρετικά επιλεγμένο πρωταγωνιστικό κουαρτέτο και τον Ρέηφ Φάινς, πραγματικό σίφουνα, να κυριαρχεί σε κάθε σκηνή της ταινίας. Κολασμένα σέξυ, με το τοπίο και την απομονωμένη βίλα να προσφέρονται για κάθε σώψυχη επιθυμία των τεσσάρων, η ταινία χτίζει προσδοκίες από την πρώτη κιόλας εικόνα της, αλλά όσο τις χτίζει τόσο διαφαίνεται η αδυναμία της να τις εκφράσει ολοκληρωμένα. Μολονότι η δύναμη της εικόνας και των πρωταγωνιστών σε κερδίζουν διαρκώς, δεν μπορείς παρά να αντιληφθείς αμέσως μετά τη μέση, πως δεν υπάρχει αφηγηματική διέξοδος και πως από ένα σημείο και μετά, συμβαίνουν πράγματα γιατί κάτι πρέπει να συμβεί και η ιστορία κάπου πρέπει να πάει. Το βλέμμα της Τίλντα Σουίντον όταν ο αστυνομικός της φωνάζει "Είστε καλοί άνθρωποι", στοιχειώνει. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)