Alaska (2015)


Ελληνικός τίτλος: Storia d'amore

Δραματική ταινία της RAI, σε σκηνοθεσία Κλαούντιο Κουπελίνι, με τους Έλιο Τζερμάνο, Αστρίντ Μπερζέ-Φρίσμπυ, Βαλέριο Μπινάσκο, Αντουάν Όπενχάιμ, Ροσντύ Ζεμ. 

Μια τυχαία συνάντηση για τσιγάρο στην ταράτσα ενός πολυτελούς ξενοδοχείου στο Παρίσι θα σημάνει την ερωτική ιστορία δύο άγνωστων ανθρώπων. Εκείνος Ιταλός, γκαρσόνι, φιλόδοξος και θερμόαιμος. Εκείνη Γαλλίδα, μανεκέν από ανάγκη για δουλειά, πιο ήσυχη και καθόλου ριψοκίνδυνη. 

Μια ερωτική ιστορία δύο μοναχικών ανθρώπων που τρέχει μέσα στα χρόνια, με ένα δυναμικό πρωταγωνιστικό δίδυμο, σε μια ταινία όμως που αναζητά τον ρυθμό της. Αργή και φλύαρα λεπτομερής σε ορισμένα σημεία, παίρνει φωτιά και βάζει τους ήρωές της πολύ γρήγορα να ξεπεράσουν τα όρια σε κάποια άλλα, δεν παύει να μαγνητίζει με την έλξη των δύο ηρώων της, με έναν εξαιρετικό Έλιο Τζερμάνο στον ρόλο του Φάουστο και μια γλυκιά, εύθραυστη και με εκφραστικό μουτράκι πρωταγωνίστρια στο πλευρό του, στο ρόλο της Ναντίν. Καλή στο σύνολό της, νιώθεις απλά ότι χρειαζόταν περισσότερο κούρδισμα. Το γιατί στην Ελλάδα άλλαξαν τον πρωτότυπο τίτλο και τον αντικατέστησαν με άσχετο και μάλιστα ιταλικό, παραμένει μυστήριο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)