Πρέπει να τα παντρέψουμε (1953) (Α/Μ)


Εναλλακτικός τίτλος: Σαν τα πουλάκια

Κομεντί της Νόβακ Φιλμ σε σκηνοθεσία Μαυρίκιου Νόβακ, με τους  Τζέννυ Ρουσσέα, Διονύσιο Μήλα, Θόδωρο Μορίδη, Δήμο Σταρένιο, Βιργινία Πετιμεζάκη, Γιάννη Πρινέα, Σπύρο Καψάλη, Απόστολο Αβδή, Πόπη Δεληγιάννη, Γιώργο Λουκάκη.

Βρισκόμαστε στη Ζάκυνθο, όπου τα παιδιά δύο φιλικών οικογενειών τρώγονται διαρκώς σαν τον σκύλο με τη γάτα. Από τη μια η μοντέρνα και δυναμική Λένα και από την άλλη ο γοητευτικός και αποφασιστικός Μίλτος, προτάσσουν χαρακτήρες έντονους και ανυποχώρητους με αποτέλεσμα διαρκή πειράγματα που καταλήγουν σε καυγάδες και φωνές. Ο κόσμος όμως (όπως και οι γονείς τους) τό 'χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι. Βλέπετε, όλοι ξέρουν αυτό που οι δύο νέοι αρνούνται να παραδεχτούν πεισματικά: πως στην πραγματικότητα είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλον. Μέχρι που στην εξίσωση μπαίνει ένας φιλόδοξος μνηστήρας, ο γιατρός Αποστολίδης, γείτονας της Λένας με τα διπλά της χρόνια, που όμως τη διεκδικεί δυναμικά. 

Ο Μαυρίκιος Νόβακ διασκευάζει και σκηνοθετεί το μυθιστόρημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου "Σαν τα πουλάκια", μεταφέροντάς το στη σύγχρονη εποχή, με τον αδελφό του Τάκη Νόβακ να υπογράφει τη φωτογραφία. Μολονότι η εταιρεία των δύο αδελφών υπέγραψε κάποιες από τις πλέον αξιοπρεπείς ελληνικές ταινίες των χρόνων του '50, εδώ η παραγωγή φαίνεται να υποφέρει υπό το βάρος των εξωτερικών γυρισμάτων που φαίνεται να πίεσαν κατά τι περισσότερο τους χρόνους, ενώ στις ερμηνείες των ηθοποιών δεν βοηθά καθόλου ο ασύγχρονος ήχος με το ντουμπλάζ να ακούγεται ψεύτικο. Ναι, εντάξει, η Τζένη Ρουσέα (εδώ μόλις στη δεύτερη κινηματογραφική της εμφάνιση) έχει κέφια, ο Θόδωρος Μορίδης προσδίδει ειδικό βάρος, όμως στο σύνολό του το φιλμ μοιάζει βιαστικό. Στον ρόλο του Μίλτου συναντάμε τον Διονύσιο Μήλα, ο οποίος πέθανε λίγα χρόνια αργότερα σε νεαρή ηλικία.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)