L'ex de ma vie (2014)


Ελληνικός τίτλος: Διαζύγιο αλά Γαλλικά

Αισθηματική κομεντί της UGC σε σκηνοθεσία Ντοροτέ Σεμπά, με τους Κιμ Ρόσσι Στούαρτ, Ζεραλντίν Νακάς, Κατρίν Ζακόμπ, Πασκάλ Ντεμολόν.

Η βιολονίστρια Αριάν δέχεται πρόταση γάμου από τον αγαπημένο της, τον Κριστέν, που είναι και ο μαέστρος στην ορχήστρα της. Ενθουσιασμένη, λέει το μεγάλο "ναι", αλλά μέσα της την τρώει το άγχος. Βλέπετε, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα που ο Κριστέν αγνοεί, αφού η Αριάν είναι ακόμη λίγο παντρεμένη. Σε διάσταση εδώ και δύο χρόνια από τον ισχυρογνώμονα δάσκαλο Νίνο, περίμενε να συμπληρωθεί η τριετία που προβλέπει η ιταλική νομοθεσία για την έκδοση διαζυγίου. Με τον Κριστέν όμως να ράβει γαμπριάτικο κοστούμι, πρέπει να βρει τρόπο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Έτσι, προσεγγίζει τον τέως της και του προτείνει να ταξιδέψει στο Παρίσι όπου το διαζύγιο μπορεί να βγει εξπρές μέσα σε μόλις 8 ημέρες. Ο Νίνο δέχεται, αλλά με έναν όρο: αυτές οι μέρες στο Παρίσι να είναι για τους δυο τους το γαμήλιο ταξίδι που τότε είχαν ακυρώσει.

Χαριτωμένη ιδέα με όλα τα προαπαιτούμενα συστατικά μιας διασκεδαστικής -έστω και πνιγμένης στις συμβάσεις- κομεντί, που όμως χωλαίνει στα σημεία. Με μεγαλύτερο πρόβλημα τον κωμικό χρονισμό, η ταινία παραπαίει ανάμεσα στο γέλιο και τη συγκίνηση αλλά σε λάθος σημεία, με αποτέλεσμα να χάνεται η αναγκαία αληθοφάνεια στα συμβάντα. Πολύ γλυκιά η νεαρή Ζερλαντίν Νακάς, πάντοτε γοητευτικός και Ιταλός ο Κιμ Ρόσσι Στούαρτ, θα μπορούσαν να αποτελούν το ιδανικό romcom ζευγάρι, εάν το σενάριο δεν κατέφευγε σε εύκολες πλακίτσες και εάν η σκηνοθεσία είχε βρει έναν τρόπο να τις υπερπηδήσει με επιτυχία. Έτσι, το φιλμ κυλάει προφανώς ευχάριστα, δεν καταφεύγει σε φτηνά τρυκ, αλλά και ουδέποτε γίνεται αυτό που η ιστορία του υπόσχεται. Καρτποσταλικά όμορφο, πάντως και με ωραίες μουσικές.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)