Rendez-vous chez les Malawas (2019)


Ελληνικός τίτλος: Ραντεβού με τους Μαλάουα

Κωμωδία των Pathé/TF1 σε σκηνοθεσία Τζέημς Χαθ, με τους Κριστιάν Κλαβιέ, Μικαέλ Γιουν, Ραμζύ Μπεντιά, Συλβί Τεστύ, Πασκάλ Ελμπέ, Φρανσουά Λεβαντάλ, Μπας Ντεμ.

Το "Ραντεβού στην άκρη της άκρης του κόσμου", η πιο διάσημη εκπομπή ταξιδιωτικής επιβίωσης της τηλεόρασης, ανακοινώνει το ειδικό επεισόδιο για τα Χριστούγεννα, όχι με έναν αλλά με τέσσερις celebrity καλεσμένους: τον Ζυλιέν Γκοσέ Γκραινβίλ, διάσημο παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, τον Κέβιν, σταρ του ποδοσφαίρου, τον Σαμ Μπονέρ, διάσημο κωμικό και τη Ναταλί Ντυλάκ, πρωταγωνίστρια σε δημοφιλέστατη τηλεοπτική σειρά. Αυτό που συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα είναι πως ουδείς θέλει να συμμετάσχει στην εκπομπή, όμως αναγκάζεται να το κάνει είτε γιατί τον έδιωξαν από το δελτίο ειδήσεων και τώρα αναγκάζεται να κάνει τηλεμάρκετινγκ, είτε γιατί οι κωμικές παραστάσεις του έχουν κακές προπωλήσεις, είτε γιατί έπιασε τον γκόμενό της με άλλη, δέκα λεπτά αφότου της είχε κάνει πρόταση γάμου. Όλη η τρέλα μαζεμένη σε μία εκπομπή λοιπόν, με τον παρουσιαστή της να πρέπει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα αλλά και να προφυλάξει εαυτόν, προσκεκλημένους και συνεργείο καθώς ταξιδεύουν στην Αφρική για να συναντήσουν την πιο απομονωμένη φυλή στον κόσμο, τους Μαλάουα.

Γελαστική κωμωδία, όχι ακριβώς από αυτές που θα περιέγραφες ως λεπτού χιούμορ, που όμως κυλάει ευχάριστα μέχρι το τέλος και ενδεχομένως αποδεικνύεται και καλύτερη από ό,τι φοβόσουν πως θα είναι. Καρτουνίστικων προδιαγραφών gags, ακραίοι χαρακτήρες σε ακραίες καταστάσεις, αναμενόμενα αστεία αλλά ταυτόχρονα και μια σάτιρα των Media και της ευρύτερης ελαφράς ψυχαγωγίας που δουλεύει σε δεύτερο επίπεδο, καταρρίπτοντας τη σοβαροφάνεια των πραγματικών αντίστοιχων εγχειρημάτων. Το κακό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως κάποια από τα αστεία είναι πιο "γαλλικά" από όσο θα έπρεπε, καθώς σχολιάζουν συγκεκριμένες εκπομπές ή συγκεκριμένου τύπου celebrities, χωρίς όμως να μην μπορείς να αντιληφθείς την ευρύτερη πλάκα. Τα γυρίσματα στην Αφρική προσθέτουν μεγαλείο και απεραντοσύνη στη φωτογραφία (Στεφάν Λε Παρκ), το μοντάζ (Αντουάν Βαρέιγ) επισπεύδει την εξέλιξη και ενισχύει τα αστεία, ενώ το καστ των ηθοποιών πρώτης γραμμής πλάθει φάτσες και περιγράφει χαρακτήρες, ακόμη και μέσα σε όλη αυτήν την υπερβολή.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε το γαλλόφωνο σινεμά, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώΓια περισσότερες κωμωδίες, κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)