The witches (2020)


Ελληνικός τίτλος: Οι μάγισσες

Οικογενειακή περιπέτεια φαντασίας της Warner σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις, με τους Οκτάβια Σπένσερ, Ανν Χάθαγουέη, Στάνλεϋ Τούτσι και τις φωνές των Κρις Ροκ, Κρίστιν Τσένογουεθ.

O μικρούλης Τσάρλι μένει μέσα σε μια στιγμή ορφανός, όταν οι γονείς του σκοτώνονται ακαριαία σε τροχαίο, και μετακομίζει στο σπίτι της γιαγιάς του που τον αγαπά και τον φροντίζει, θέλοντας να τον κάνει σταδιακά να ξεπεράσει το σοκ που τον έχει κάνει μοναχικό και σιωπηλό. Κάποια στιγμή, μέσα σε ένα κατάστημα, μια περίεργη γυναίκα, με ένα φίδι στο μανίκι της, του προσφέρει καραμέλα, την οποία ευτυχώς εκείνος δεν δέχεται. Όταν αφηγείται το περιστατικό στη γιαγιά του, έκθαμβος την ακούει να του λέει πως η γυναίκα αυτή είναι μάγισσα και όπως όλες οι μάγισσες έτσι κι αυτή μισεί τα παιδιά και θέλει να τα μεταμορφώσει σε ζώα. Τρομαγμένη πάντως από το περιστατικό, η Άγκαθα παίρνει τον εγγονό της και πηγαίνουν σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο για να μείνουν λίγο μακριά από όλα αυτά, χωρίς όμως να γνωρίζει πως στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι που οι μάγισσες έχουν οργανώσει τη μεγάλη τους μάζωξη.

Ταλαιπωρημένη στην κυκλοφορία της από την πανδημία ταινία, βασισμένη στο διάσημο βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ, το οποίο έχει ήδη μεταφερθεί στο σινεμά ακόμη μία φορά το 1990 από τον Νίκολας Ρεγκ. Στη νέα ταινία κλήθηκε ο πολύπειρος Ρόμπερτ Ζεμέκις να κάνει τα μαγικά του, ως γνώστης και μέγας μύστης του οικογενειακού σινεμά φαντασίας, μα παρ' όλες τις καλές προθέσεις, η ταινία όσο κι αν ασχολείται με μάγισσες δεν είναι και τόσο μαγική. Χωρίς ποτέ να μπορείς να εντοπίσεις τι πραγματικά φταίει, νιώθεις μέσα σου πως κάτι δεν σε βυθίζει στο παραμύθι όπως θα έπρεπε, κι ας παρακολουθείς στην οθόνη πράγματα θαυμαστά και εικόνες καλοφτιαγμένες. Η Ανν Χάθαγουέη είναι απόλαυση ως αρχιμάγισσα, τα τρία μικρά ποντικάκια κάτι παραπάνω από διασκεδαστικά, η δράση διαρκής πάει χέρι-χέρι με το χιούμορ και τα θαύματα, όμως η τελική αίσθηση είναι πως το φιλμ δεν κατορθώνει να σε κοιτάξει ποτέ κατάματα, όπως ας πούμε δεν καταφέρνουν και την Οκτάβια Σπένσερ να κοιτάξει πάντα προς τη μεριά του ψηφιακού ποντικούλη.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες φαντασίας, θα βρείτε το αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)