Venom: Let There Be Carnage (2021) (IMAX) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Venom 2

Κόμικ περιπέτεια φαντασίας των Columbia/Marvel σε σκηνοθεσία Άντυ Σέρκις, με τους Τομ Χάρντυ, Γούντυ Χάρελσον, Μισέλ Γουίλλιαμς, Ναόμι Χάρις, Ράιντ Σκοτ, Πέγκυ Λου.

Βρισκόμαστε μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, όταν επιτέλους ο Έντι Μπροκ δείχνει να τα έχει βρει με τον Βένομ, τη συμβιωτική, εξωγήινη μορφή ζωής με την οποία μοιράζεται την ύπαρξή του. Προσπαθώντας να επιστρέψει ενεργά και στη δημοσιογραφία, ο Μπροκ κανονίζει συνέντευξη με τον παράφρονα θανατοποινίτη serial killer Κλήτους Κάσαντυ, κατά τη διάρκεια της οποίας όμως ο Βένομ εξοργίζεται και από ένα λάθος της στιγμής γεννιέται ο Κάρνατζ, ένα υβρίδιο του Βένομ και του δολοφονικού, ανισόρροπου Κάσαντυ. 

Τηλεοπτικής αντιμετώπισης συνέχεια του πρώτου και πολύ καλύτερου Βένομ, με την ταινία να χαρακτηρίζεται από αυτή την αγχωτική βιασύνη της Sony να δείξει πολλά και να τα δείξει γρήγορα. Στην περίπτωσή μας δεν είναι μόνο το "γρήγορα" που αποτελεί πρόβλημα μα και η μεταστροφή στο ύφος, με το μαύρο χιούμορ της πρώτης ταινίας εδώ να δίνει τη θέση του σε έναν Βένομ που μοιάζει με κωμικό stand up. Με την ιστορία να ξεκινά σχεδόν αμέσως μετά τους τίτλους έναρξης, με τη λογική επεισοδίου εβδομαδιαίας τηλεοπτικής σειράς, χωρίς το σενάριο να δίνει τον απαιτούμενο χρόνο να συνειδητοποιήσεις σε ποια φάση βρίσκεις τους ήρωες της ιστορίας, η έλευση του Κάρνατζ έρχεται μεν γρήγορα, χωρίς όμως το μακελειό που υπόσχεται το όνομά του. Όλα είναι φτιαγμένα και στημένα για να οδηγήσουν απλά στη μεγάλη μάχη του φινάλε, που μπορεί να είναι εντυπωσιακή και αρκούντως κόκκινη από το αίμα, επ' ουδενί όμως δεν είναι αυτή που αξίζει σε δύο από τα πιο μοβόρικα πλάσματα των κόμικ. Σαφέστατα και ο Γούντυ Χάρελσον είναι ο ιδανικός για να ενσαρκώσει τον παράφρονα δολοφόνο, όμως και πάλι είναι ο Τομ Χάρντυ που από ένστικτο και εκτόπισμα βρίσκει όλες τις απαιτούμενες ισορροπίες μεταξύ της ανθρώπινης και της εξωγήινης υπόστασης του διττού ήρωα που υποδύεται.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα από σειρές και ταινίες που βασίζονται σε κόμικς θα βρείτε εδώ.




 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)