Σκάνδαλα στο νησί του έρωτα (1963) (Α/Μ)


Αισθηματική κομεντί της Ολύμπια Φιλμ, σε σκηνοθεσία Ντίμη Δαδήρα, με τους Γκιζέλα Ντάλι, Λευτέρη Βουρνά, Φραγκίσκο Μανέλλη, Γιάννη Μαλούχο, Κλεό Σκουλούδη, Μπέτυ Μοσχονά, Κλαίρη Δεληγιάννη, Διονύση Παπαγιαννόπουλο, Λυκούργο Καλλέργη.

Η Μίνα, μια φτωχή νεαρή κοπέλα, ταξιδεύει για διακοπές στην Κέρκυρα με το πλοίο όπου και γνωρίζει τον Τζίμη Δαρζέντο, γιο επιχειρηματικής οικογένειας. Μόνο που ο καθένας, για τους δικούς του λόγους, συστήνεται ως κάποιος άλλος. Έτσι, η Μίνα τού λέει πως είναι η κόρη του εφοπλιστή Βεργή, ενώ ο Τζίμης τής παρουσιάζεται ως ένας απλός φοιτητής που πηγαίνει στο νησί για να βρει δουλειά για το καλοκαίρι. Φυσικά, η κατάσταση μπερδεύεται ακόμα περισσότερο όταν και οι δυο τους καταλήγουν στο ίδιο ξενοδοχείο όπου θα βρεθούν αντιμέτωποι όχι μόνο με τα ψεματάκια τους αλλά και με ένα πλήθος ιδιότροπων φιλοξενούμενων.

Ο Νέστορας Μάτσας και ο Κώστας Ασημακόπουλος υπογράφουν το σενάριο τούτης εδώ της τυπικής αισθηματικής κομεντί που χρησιμοποιεί το τετριμμένο εύρημα της πλαστής ταυτότητας των δύο ερωτευμένων πρωταγωνιστών. Ο Ντίμης Δαδήρας από την πλευρά του, ως σκηνοθέτης και παραγωγός, προσπαθεί να είναι όσο το δυνατόν συνεπέστερος στον ρόλο του, τόσο απέναντι στην ταινία όσο και στην καλή του, την Γκιζέλα Ντάλι, την οποία δοκίμαζε να επιβάλλει στο σινεμά ως ρομαντική πρωταγωνίστρια. Έχει μια συνολική αξιοπρέπεια το όλο εγχείρημα μέσα στην αφέλειά του ενώ ξεχωρίζει μάλιστα όλο αυτό το γαϊτανάκι των ιδιαίτερων χαρακτήρων που κατοικούν στο ξενοδοχείο και το οποίο προσπαθεί να δώσει έναν επιπλέον τόνο ενδιαφέροντος στην υπόθεση, πέραν του κεντρικού love story. Δεν θέλω να δώσω σπόιλερ, αλλά σκάνδαλα στο νησί δεν πρόκειται να βρείτε, πέραν του τίτλου που έπρεπε να είναι πιασάρικος, χάρη και στη χυμώδη πρωταγωνίστριά του.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)