Ticket to paradise (2022)


Ελληνικός τίτλος: Εισιτήριο για τον παράδεισο

Κομεντί της Universal, σε σκηνοθεσία Ολ Πάρκερ, με τους Τζούλια Ρόμπερτς, Τζωρτζ Κλούνεϋ, Κέιτλιν Ντέβερ, Μπίλι Λουρντ, Μαξίμ Μπουτιέ, Λουκά Μπραβό.

Τρελά ερωτευμένοι κάποτε, χωρισμένοι σήμερα που δεν αντέχουν ο ένας την παρουσία του άλλου στον ίδιο πλανήτη, η Τζώρτζια και ο Ντέηβιντ αναγκάζονται να συμμαχήσουν προσωρινά για να αποτρέψουν την κόρη τους από αυτό που θεωρούν το λάθος της ζωής της. Έτσι, επιβιβάζονται στην πρώτη πτήση για το Μπαλί, όπου η Λίλυ ετοιμάζεται να παντρευτεί τον γοητευτικό Γκέντε, έναν ντόπιο που γνώρισε εκεί κατά τη διάρκεια των διακοπών της πριν από μόλις λίγες εβδομάδες. 

Ένα λαμπερό και πολύ αγαπημένο πρωταγωνιστικό δίδυμο περνά υπέροχα στην ταινία και μαζί τους κι εμείς, κι ας είναι τα πάντα γνωστά και αναμενόμενα. Δεν είναι μυστικό άλλωστε πως γνωρίζεις τι θα συμβεί από το ξεκίνημα κιόλας, όμως το πρόβλημα θα ήταν αν δεν συνέβαινε αυτό που περιμένεις. Βλέπετε, το "Εισιτήριο για τον παράδεισο" είναι από αυτές τις ταινίες που σκοπό έχουν την απόλυτη ικανοποίηση του θεατή, όσο επιτηδευμένο κι αν ακούγεται κάτι τέτοιο. Διόλου δεν θα ενοχληθείτε πάντως, αφού η συνταγή είναι οικεία και επιτυχημένη: Κλούνεϋ και Ρόμπερτς, χρόνια καλοί φίλοι στην πραγματικότητα, έχουν τη χημεία, το ταλέντο και τη λάμψη να προσδώσουν στο απολύτως τετριμμένο σενάριο μια εξτραβαγκάντσα φωτεινότητας πολλών αστέρων και εν τέλει να στρέψουν το βλέμμα μας επάνω τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το περιτύλιγμα είναι αδιάφορο. Οι β' ρόλοι άλλωστε είναι αυτοί που προσδίδουν ισορροπία στις ακραίες πράξεις των δύο βασικών ηρώων, την ίδια στιγμή που τους αβαντάρουν σε κάποιες σκηνές πολύ ιδιαίτερες και φροντισμένες ερμηνευτικά. Έχει χιούμορ, έχει φευγαλέα συγκίνηση, έχει όμορφη, καρτποσταλική φωτογραφία, έχει και έξυπνες ατάκες που από το στόμα των δύο πρωταγωνιστών ακούγονται πολύ πιο αστείες. Όχι πως δεν θα άξιζε σε μια τέτοια κινηματογραφική συνύπαρξη ένα καλύτερο αποτέλεσμα, όμως είπαμε: βλέπεις αυτό που θέλεις να δεις και στο τέλος βγαίνεις από την αίθουσα με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά και με μια αίσθηση ικανοποίησης.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)