SAS: Red Notice (2021)


 Ελληνικός τίτλος: SAS Ειδικές δυνάμεις -Κόκκινος συναγερμός

Περιπέτεια των Sky/Ingenious, σε σκηνοθεσία Μάγκνους Μάρτενς, με τους Σαμ Χιουν, Ρούμπυ Ρόουζ, Άντυ Σέρκις, Χάννα Τζων-Κέημεν, Τομ Χόπερ, Νόελ Κλαρκ, Όουεν Γέομαν. 

Όταν η επιχείρηση βίαιης εκκένωσης ενός χωριού στη Γεωργία ώστε να περάσει από εκεί αγωγός φυσικού αερίου αποκαλύπτεται στα ΜΜΕ, η παραστρατιωτική ομάδα Μαύροι Κύκνοι απειλούν να αποκαλύψουν πως προσελήφθησαν από την ειδική ομάδα SAS του Βρετανικού Στρατού προς όφελος μιας μεγάλης εταιρείας ορυκτών καυσίμων της χώρας. Έναντι του επικείμενου σκανδάλου, διατάσσεται η άμεση εξόντωσή τους, όμως οι Μαύροι Κύκνοι καταλαμβάνουν μια υπερταχεία που εκτελεί το δρομολόγιο Λονδίνο-Παρίσι και απειλούν να ανατινάξουν όχι μόνο το τραίνο αλλά ολόκληρο το τούνελ της Μάγχης.

Μονοσήμαντη και χαμένη στις υπερβολές της πλην όμως διασκεδαστική περιπέτεια, που διατηρεί την ένταση της δράσης από την αρχή μέχρι το τέλος. Από τη μια οι καλοί, απέναντί τους οι κακοί και κάπου στη μέση οι προδότες, όλοι μαζί εμπλέκονται σε ένα ασταμάτητο κυνηγητό γεμάτο πιστολίδι, κλωτσοπατινάδα και θανατικό εν μέσω συμπλοκών που δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Μην περιμένετε να βρείτε στο σενάριο ανάλυση χαρακτήρων ούτε ιδιαίτερη αληθοφάνεια, αφού τα πάντα στοχεύουν στις διαδοχικές σκηνές δράσης και τις όποιες αναμενόμενες αποκαλύψεις. Κάποιες συμπτώσεις μόνο να έλειπαν από την ιστορία και λίγα περισσότερα χρήματα να είχαν διατεθεί στα εφφέ και στα σκηνικά, το αποτέλεσμα θα ήταν πιο εντυπωσιακό. Παρ' όλα αυτά, επειδή έχουμε να κάνουμε με ταινία ξεκάθαρων προθέσεων, δεν απογοητεύει όσους αγαπούν το συγκεκριμένο είδος. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)