Minions: The Rise of Gru (2022) (IMAX) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Minions 2: Η Άνοδος του Γκρου

Κινούμενα σχέδια των Universal/Illumination σε σκηνοθεσία Κάυλ Μπάλντα, με τις φωνές των Στηβ Καρέλ, Πιερ Κοφέν, Άλαν Άρκιν, Ταράτζι Π. Χένσον, Μισέλ Γέο, Τζούλι Άντριους, Ράσελ Μπραντ, Ζαν-Κλωντ Βαν Νταμ, Ντολφ Λούντγκρεν, Ντάνυ Τρέχο, Λούσυ Λόουλες.

Ο Γκρου μεγαλώνει αμέριμνος στο στοργικό του σπίτι στα χρόνια του '70 και όπως πάντα ονειρεύεται να γίνει ο υπέρτατος κακός όταν μεγαλώσει. Μαζί με τους υποτακτικούς του, τα Μίνιονς, καταστρώνει σχέδια και προετοιμάζεται ώστε να κατακτήσει τον κόσμο όταν έρθει η ώρα. Μόνο που η ευκαιρία τού παρουσιάζεται εκεί που δεν το περιμένει. Η συμμορία των Κακών 6 χάνει ένα μέλος της σε μια αποστολή και τώρα ξεκινούν τις οντισιόν για αυτόν που θα τον αντικαταστήσει. Οι δοκιμασίες όμως είναι απαιτητικές και όπως φαίνεται κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά ένα μικρό αγόρι, όσο κακές κι αν είναι οι προθέσεις του.

Απολαυστική και γελαστική συνέχεια των περιπετειών αυτών των αξιαγάπητων μικρών, κίτρινων πλασμάτων, αλλά και του Γκρου που έμελλε να γίνει ο Απαισιότατος που όλοι αγαπήσαμε, στα χρόνια που θα καθόριζαν την πορεία του προς το μέλλον. Είναι απίστευτη όσο και αστεία η αναπαράσταση της εποχής, μέσα από τα υπέροχα χρώματα, τα σκηνικά και τις μουσικές που παραπέμπουν χωρίς δεύτερη σκέψη στα seventies, με κάμποσες σινεφίλ αναφορές σε συμμορίες, ταινίες blacploitation, αλλά και πολεμικών τεχνών που τότε κυριαρχούσαν σε σκοτεινές αίθουσες και drive in, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που το φιλμ κλείνει περιπαικτικά το μάτι και σε πιο σύγχρονους τίτλους. Η σεκάνς της εκπαίδευσης των Μίνιονς στο κουνγκ-φου είναι από τις καλύτερες, ενώ δεν γίνεται να μην δώσεις συγχαρητήρια στον υπεύθυνο του voice casting, ο οποίος επέλεξε κορυφαία, cult πλέον ονόματα των action movies (Ζαν-Κλωντ Βαν Νταμ, Ντολφ Λούντγκρεν, Ντάνυ Τρέχο, Λούσυ Λόουλες) για τους ρόλους των μελών της συμμορίας των Κακών 6. Από τις σπάνιες φορές που μια ταινία κινουμένων σχεδίων απευθύνεται ταυτόχρονα σε παιδιά και ενήλικες θεατές με την ίδια επιτυχία, χρησιμοποιώντας διαφορετικά επίπεδα αφήγησης, εναλλάσσοντας το slapstick με το ευφυές χιούμορ. Για κάποιον άγνωστο λόγο δε, έχω αρχίσει να καταλαβαίνω περισσότερο τη γλώσσα των Μίνιονς.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)