Ο Κίτσος και... τ'αδέλφια του (1968) (Α/Μ)


Εναλλακτικός τίτλος: Ένας βλάχος στην Αθήνα

Κωμωδία της Κίτσος Φιλμ, σε σκηνοθεσία Παύλου Παρασχάκη, με τους Τάσο Γιαννόπουλο, Τάκη Μηλιάδη, Γιάννη Βογιατζή, Αντώνη Παπαδόπουλο, Μαίρη Χαλκιά, Λίζα Αλεξίου. 

Όταν ο πατέρας της δεν την αφήνει να παντρευτεί έναν φτωχό λογιστή που αγαπά, καθώς πιστεύει πως την έχει προσεγγίσει για την προίκα της, η νεαρή κοπέλα αποφασίζει να κλεφτεί με τον καλό της, έχοντας μάλιστα τη συγκατάθεση της μητέρας της. Αποφασίζουν να πάνε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει ο μεγάλος αδελφός της, ο οποίος επίσης δεν μιλιέται με τον πατέρα τους. Στο κατόπι τους, όμως, βρίσκεται ο δίδυμος αδελφός του, που είναι και ο αγαπημένος του μπαμπά, αλλά όχι και ο πιο έξυπνος. 

Μολονότι το σενάριο και η παραγωγή συγκρατούν σε αυτήν την ταινία κάποια στοιχειώδη προσχήματα, σε σύγκριση με άλλες του Τάσου Γαννόπουλου, το όλο εγχείρημα δεν είναι τίποτα περισσότερο από ακόμα μία ευκαιρία για τον πολύ διάσημο τότε κωμικό να κάνει και πάλι τα δικά του. Ως παραγωγός επιφυλάσσει για τον ρόλο του (ή μάλλον για τους ρόλους του) όλη την ταινία, ενώ ως ηθοποιός υποδέχεται το κοινό του πριν ακόμα πέσουν οι τίτλοι, εξηγώντας μας μάλιστα ότι ερμηνεύει τρεις ρόλους. Και είναι πολύ κρίμα όλα αυτά, αφού η ιστορία και οι ηθοποιοί θα μπορούσαν να υποστηρίξουν μια καλύτερη ταινία από αυτήν που γυρίστηκε τελικά. Εξωτερικά γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη, πολύ καλό το τραγούδι που ερμηνεύει ο Γιάννης Βογιατζής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)