Αδέκαροι ερωτευμένοι (1958) (Α/Μ)



Κωμωδία της Τζαλ Φιλμ, σε σκηνοθεσία Τζανή Αλιφέρη, με τους Κούλη Στολίγκα, Γιάννη Γκιωνάκη, Νίκο Ρίζο, Σπεράντζα Βρανά, Λυδία Στεφανίδου, Μάρθα Καραγιάννη, Ραλλή Αγγελίδη, Γιάννη Φέρμη.

Τρεις απολυμένοι μεροκαματιάρηδες, ένας θυρωρός ξενοδοχείου, ένας υπάλληλος ανθοπωλείου και ένας ταξιτζής, αλωνίζουν την Αθήνα ψάχνοντας να βρουν δουλειά, αλλά εις μάτην. Βρίσκουν, όμως τυχαία, ένα γράμμα, ενός έλληνα μετανάστη στην Αμερική, ο οποίος ενημερώνει τις ανιψιές του πως επιστρέφει στην πατρίδα και πως επιθυμεί διακαώς να βρει τον γιο του αδελφού του, τον οποίο θεωρεί και δικό του παιδί. Έτσι, οι τρεις φίλοι, εμφανίζονται καμαρωτοί-καμαρωτοί στο λιμάνι, τον υποδέχονται (αναγνωρίζοντάς τον από τη φωτογραφία που υπήρχε εσώκλειστη στο γράμμα) και του συστήνουν τον έναν εξ αυτών ως τον ανιψιό του τον Μικέ. 

Αν ξεχωρίζει κάτι στην ταινία είναι τα πολλά εξωτερικά της στην πρώτη πράξη, που δείχνουν όψεις της Αθήνας, πραγματικά χαμένες στον χρόνο. Από εκεί και μετά, η ταινία δεν είναι κάτι περισσότερο από τις τυπικές κωμωδίες πλαστοπροσωπίας, με όλα τα κλισέ για τους Ελληνοαμερικανούς που γύριζαν πλούσιοι στα πάτρια εδάφη και τους κομπιναδόρους που αποσκοπούσαν να τους φάνε λεφτά. Η Σπεράντζα Βρανά, χυμώδης και εντυπωσιακή, παίζει, χορεύει και τραγουδάει, ενώ η Μάρθα Καραγιάννη υποδύεται τη μία ανιψιά, ντουμπλαρισμένη με φωνή άλλης ηθοποιού.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)