Ταξείδι με τον έρωτα (1959) (Α/Μ)


Κομεντί σε σκηνοθεσία Ανδρέα Λαμπρινού, με τους Τζένη Καρέζη, Λάμπρο Κωνσταντάρα, Κώστα Κακκαβά, Δημήτρη Μυράτ, Αλέκα Κατσέλη, Μιχάλη Καλογιάννη. 

Σε ένα καράβι που αναχωρεί από τον Πειραιά για την Αίγινα, συναντιούνται τρεις άγνωστοι μεταξύ τους επιβάτες, χωρίς να ξέρουν πόσο κοντινή είναι η σχέση τους και πόσο καθοριστικό για τη ζωή τους το ταξίδι αυτό. 

Πολύ χαριτωμένη ταινία, με ένα έξυπνο σενάριο και πολύ αβανταδόρικους διαλόγους, γραμμένους από τον ίδιο τον σκηνοθέτη, ο οποίος με τον τρόπο αυτό καθοδηγεί τους ηθοποιούς του έχοντας πλήρη έλεγχο του έργου. Ιδιαίτερη παραγωγή για την εποχή της, και παρ' ότι εκτός κυκλώματος κάποιας μεγάλης εταιρείας, η ταινία έχει να επιδείξει μόνο εξωτερικά γυρίσματα σε Αίγινα, Ύδρα, Πόρο και Σπέτσες, καθώς δύο ερωτευμένοι μεσήλικες τρέχουν από νησί σε νησί να κρυφτούν από τα παιδιά τους που έρχονται να τους επισκεφθούν, καθώς ουδείς έχει μιλήσει στον άλλον για αυτά. 

Αξίζει να σημειωθεί ο Μιχάλης Καλογιάννης σε έναν ρόλο που σήμερα θα αποκαλούσαμε comic relief, και ο οποίος μολονότι άσχετος με την κεντρική ιστορία δίνει έναν επιπλέον κωμικό τόνο και ένα σημείο αναφοράς στην εξέλιξη του φιλμ, ειδικότερα ως προς τον χαρακτήρα που υποδύεται ο Λάμπρος Κωνσταντάρας. Β' ρόλος με τα όλα του. Επίσης, είναι εντυπωσιακή η μουσική του Μενέλαου Θεοφανίδη, παιγμένη από ολόκληρη ορχήστρα, ενώ ομολογώ πως με κατέπληξαν με το κωμικό τους μπρίο και τέμπο, ο Δημήτρης Μυράτ και η Αλέκα Κατσέλη, καθώς σπάνια έως καθόλου τους έχω δει σε μη δραματικούς ρόλους. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)