Amanda (2018)


Ελληνικός τίτλος: Αμάντα

Δραματική ταινία της Mk2, σε σκηνοθεσία Μίκαελ Χερς, με τους Βενσάν Λακόστ, Ιζώρ Μελτριέ, Στέησυ Μάρτιν, Μαριάν Μπασλέ, Γκρέτα Σκάκι, Οφελιά Κολμπ.

Ένας νεαρός βρίσκεται ξαφνικά με την ευθύνη της επτάχρονης ανιψιάς του, όταν η αδελφή του σκοτώνεται σε τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι. Τώρα, ο Νταβίντ και η Αμάντα θα πρέπει να βρουν έναν καινούργιο δρόμο μέσα από τη θλίψη και να επουλώσουν τις πληγές τους.

Μολονότι αναμενόμενης προσέγγισης, η "Αμάντα" είναι ένα ειλικρινές και φιλότιμο έργο, γεμάτο ζεστασιά και ανθρωπιά. Φροντίζοντας να μην γίνει ποτέ ούτε μελό με το ζόρι, ούτε καταγγελτικό, αφηγείται τη γλυκόπικρη ιστορία του, μένοντας προσηλωμένο στα γεγονότα και χωρίς να παρεκκλίνει σε άλλα φλύαρα μονοπάτια. Συμπαθέστατος ο Βενσάν Λακόστ στον ρόλο του νεαρού θείου που αναγκάζεται να γίνει κηδεμόνας μέσα στον θρήνο του, κρατάει με ασφάλεια τα μπόσικα του χαρακτήρα, την ίδια στιγμή που γίνεται ένας τρυφερός αγκαλίτσας. Αξιαγάπητη η νεαρή δεσποινιδούλα που υποδύεται την Αμάντα του τίτλου, έξοχα και λαμπερά φωτογραφημένο το Παρίσι (Σεμπαστιέν Μπακμάν), σαν ένας ακόμα χαρακτήρας του έργου, ακόμα και στα πλάνα που μένει κενό, σαν ένας βουβός χαρακτήρας μετά το φονικό.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)