Den of thieves (2018)


Ελληνικός τίτλος: Η ληστεία του αιώνα

Περιπέτεια της STX, σε σκηνοθεσία Κρίστιαν Γκούντεγκαστ, με τους Τζέραρντ Μπάτλερ, Πάμπλο Σράιμπερ, Ο'Ση Τζάκσον Τζούνιορ, Κέρτις "50 Cent" Τζάκσον.

Ένοπλοι ληστές επιτίθενται σε φορτηγάκι χρηματαποστολής, και από λάθος αντιδράσεις κάτι που θα μπορούσε να εξελιχθεί αναίμακτα καταλήγει να έχει νεκρούς. Όταν το γραφείο του Σερίφη αναλαμβάνει την υπόθεση το ακόλουθο πρωινό, με έκπληξή τους μαθαίνουν πως το φορτηγάκι δεν μετέφερε απολύτως τίποτα. Οι έρευνές τους στοχοποιούν τον Μέρριμεν, έναν καταδικασμένο για ένοπλες ληστείες που αποφυλακίστηκε πριν από λίγο καιρό. Χωρίς να μπορούν να τον συνδέσουν άμεσα αλλά ούτε να τον εντοπίσουν, ο υπαστυνόμος Νικ Ο'Μπράιεν, προσεγγίζει έναν μπάρμαν που θεωρεί πως έχει σχέση με την υπόθεση, ώστε να μάθει περισσότερες πληροφορίες. Αυτό που δεν μπορεί να φανταστεί, όμως, είναι πως ο Μέρριμεν σκοπεύει να χτυπήσει το παράρτημα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στο Λος Άντζελες.

Ορθόδοξη μα καλογυρισμένη αστυνομική περιπέτεια, χωρίς μαγκιές και δηθενιές, μα και χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, πλην της ενδιαφέρουσας μα ολίγον άνευρης αποκάλυψης του φινάλε. Ο Τζέραρντ Μπάτλερ βρίσκεται στο στοιχείο του και μάλιστα η δυναμική του με τον Μέρριμεν του Πάμπλο Σράιμπερ (ετεροθαλή αδελφό του Λιβ) έχει ενδιαφέρον, αν και ανεκμετάλλευτη στο σύνολό της. Έξυπνη στη σύλληψή της η ληστεία, με νεύρο γυρισμένες οι σκηνές δράσης, όμορφη αυτή η καφετιά "βρώμικη" απεικόνιση του ηλιόλουστου και ζεστού Λος Άντζελες, με αποτέλεσμα ένα ευχάριστο δίωρο (και παραπάνω) χωρίς να κουράζει. Αρκεί να μην μπεις στο τριπάκι να εντοπίσεις τις χαμένες ευκαιρίες για κάτι ακόμα πιο συναρπαστικό. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις περιπέτειες και τη δράση, θα βρείτε το σχετικό αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)