TGV, la réussite française (2017)


Τηλεοπτικό ντοκυμανταίρ, γυρισμένο από το ITV σε σκηνοθεσία Φρανσουά Τριμπολέ, αφιερωμένο στο καμάρι της Γαλλίας, τις σιδηροδρομικές υπερταχείες.

Τα πρώτα δρομολόγια ξεκίνησαν το 1981 και από εκείνη τη στιγμή η Γαλλία ένιωθε περήφανη. Από τότε οι αμαξοστοιχίες TGV (Trains Grande Vitesse -τραίνα υψηλών ταχυτήτων) έχουν μεταφέρει πάνω από 2 δισ. επιβάτες. Σε αυτό το ντοκυμανταίρ που αποτελεί διαμάντι για τους απανταχού τραινολάτρες, ειδικοί και τεχνικοί μοιράζονται στην κάμερα τις γνώσεις τους για αυτό το τραίνο που κινδύνεψε να μην υπάρξει ποτέ. Με πλούσιο οπτικό αρχειακό υλικό, έχουμε την ευκαιρία να δούμε όχι μόνο το πρωτότυπο τραίνο αλλά και κάποιες πρώτες απόπειρες, πετυχημένες και όχι. Από τα εργοτάξια κατασκευής νέων γραμμών, μέχρι τα άδυτα του εργοστασίου κατασκευής των συρμών, αυτό το 90λεπτο πρόγραμμα δεν θα απογοητεύσει καθόλου του φίλους του αντικειμένου, αλλά και θα παρουσιάσει στοιχεία για ένα από τα πιο ανεπτυγμένα -και σίγουρα πρωτοποριακά- σιδηροδρομικά δίκτυα του κόσμου.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τα ντοκυμανταίρ, θα βρείτε το σχετικό αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)