Jalouse (2017)


Κομεντί του Studiocanal, σε σκηνοθεσία Νταβίντ & Στεφάν Φενκινός, με τους Καρίν Βιάρ, Ντάρα Τόμπροφ, Ανν Ντορβάλ, Τιμπώ ντε Μονταλμπέρ, Μπρούνο Τοντεσκίνι.

Η διαζευγμένη φιλόλογος Ναταλί Πεσέ, μετατρέπεται εντελώς ξαφνικά σε μία παθολογική ζηλιάρα. Ξεκινώντας από την πανέμορφη, 18χρονη κόρη της που σπουδάζει χορό, συνεχίζει να ρίχνει τα βέλη της και να πληγώνει ανερυθρίαστα τον άντρα που τη φλερτάρει, την καλύτερή της φίλη, μια νέα συνάδελφο στο σχολείο και φυσικά τον τέως σύζυγό της με τη νέα του γυναίκα. Μολονότι αρχικά τα φαινόμενα δείχνουν απλά χαριτωμένα, σύντομα φαίνεται πως η κατάσταση κινδυνεύει να βγει εκτός ελέγχου.

Όμως, το μοναδικό που δείχνει να είναι εκτός ελέγχου, είναι το σενάριο αλλά και η κεντρική ιδέα, αμφότερα εκ των οποίων στερούνται ηθικού ερίσματος. Γιατί συμπεριφέρεται έτσι στα ξαφνικά η γυναίκα αυτή; Γιατί μεταμορφώνεται σε φαινομενικά άκαρδο τέρας; Δεν το μαθαίνουμε ποτέ. Κι έτσι η ταινία κυλά χωρίς βάση, χωρίς θεμέλια. Οπότε, χωρίς θεμέλια η προσεγμένη ερμηνεία τής έτσι κι αλλιώς καλής ηθοποιού Καρίν Βιάρ πηγαίνει χαμένη. Είναι πράγματι αξιοπρόσεχτος ο τρόπος με τον οποίο μεταλλάσσεται σιγά-σιγά, το πώς ελέγχει τα εκφραστικά της μέσα όσο σκληραίνει σε κάθε περιστατικό όλο και περισσότερο, αλλά και η απορία με την οποία αντικρίζει τον εαυτό της. Μόνο που όλα αυτά πάνε στράφι, αφού ως χαρακτήρας δεν ολοκληρώνεται ποτέ, ενώ μαζί της μένουν μετέωροι και οι υπόλοιπο ρόλοι που στέκουν αμήχανοι μπροστά στο αμήχανο του όλου εγχειρήματος. Άνισο και το συνολικό αποτέλεσμα που μπαλατζάρει χωρίς έρμα στα κύματα της κωμωδίας, της συγκίνησης και του ψυχολογικού δράματος. Ναι, το παρακολουθείς ευχάριστα γιατί είναι αξιοπρεπές σε κάθε επίπεδο. Δεν σου μένει, όμως, τίποτα στο τέλος.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)