Qu'est-ce qu'on a encore fait au bon Dieu? (2019)


Ελληνικός τίτλος: Θεέ μου τι σου κάναμε; 2

Κωμωδία της UGC, σε σκηνοθεσία Φιλίπ ντε Σωβρόν, με τους Κριστιάν Κλαβιέ, Σαντάλ Λωμπύ, Αρύ Αρμπιτάν, Μεντί Σαντούν, Φρεντερίκ Τσάου, Νουμ Ντιαβαρά, Φρεντερίκ Μπελ, Ζουλιά Πιατόν.

Νέα κρίση παρουσιάζεται στην οικογένεια Βερνέιγ. Τώρα που ο Κλωντ και η Μαρί έχουν συμβιβαστεί πλέον στην ιδέα πως οι κόρες τους έχουν παντρευτεί αλλοδαπούς, πρέπει να ξαφνικά να αντιμετωπίσουν την ξαφνική επιθυμία και των τεσσάρων γαμπρών τους να φύγουν από τη Γαλλία καθώς νιώθουν πως στη χώρα αυτή δεν μπορούν να πάνε μπροστά. 

Ταινία βγαλμένη από το εγχειρίδιο με τίτλο "Πώς να γυρίσετε ένα άσκοπο sequel βασισμένοι στην επιτυχία της πρώτης ταινίας, χωρίς να έχετε ξεκαθαρίσει τι θέλετε να πείτε". Διότι τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο εδώ. Η κεντρική ιδέα είναι θολή, η παράλληλη ιστορία με την αδελφή του ενός γαμπρού που έρχεται από την Αφρική για να παντρευτεί την αγαπημένη της θα μπορούσε είτε να είναι μια άλλη ταινία είτε να λείπει εντελώς (δραματουργικά δεν προσθέτει απολύτως τίποτα), την ίδια στιγμή που έχει χαθεί όλη η μαγεία και η δυναμική που είχε το πρώτο φιλμ, με όλα εκείνα τα έξυπνα και καυστικά σχόλια περί ρατσισμού, από όπου κι αν προέρχεται. Έτσι, αυτό εδώ το δεύτερο μέρος (με το οποίο περνάς καλά σε γενικές γραμμές, καθώς την έχει την πλάκα του) δεν προσφέρει τίποτα καινούργιο. Μάλιστα, τα καλά και αστεία του σημεία πατάνε πρωτίστως στη δυναμική του πρώτου, καθώς η νέα ιστορία δεν έχει τίποτα καινούργιο να πει. Άρα μένουν οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών, αυτό το έμφυτο γαλλικό χιούμορ στο παίξιμο, η αστεία εκφορά του λόγου, ανάλογα με τη διάθεση και μια ευρύτερη feelgood διάθεση που όμως σε τίποτα δεν δικαιολογεί ολόκληρο sequel.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)