Rampage (2018) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Rampage -Το απόλυτο χάος

Περιπέτεια φαντασίας των Warner/New Line, σε σκηνοθεσία Μπραντ Πέυτον, με τους Ντουέην Τζόνσον, Ναόμι Χάρις, Μάλιν Άκερμαν, Τζέφρυ Ντην Μόργκαν, Τζο Μανγκανιέλο.

Ο διαστημικός σταθμός Αθηνά-1, ιδιοκτησίας της εταιρείας γονιδιακών μελετών Energyne, καταστρέφεται όταν ένα ποντίκι μεταλλάσσεται και σκορπίζει το χάος. Η δρ. Κέρυ Άτκινς, η μοναδική επιζούσα από το πλήρωμα, διατάσσεται από την Πρόεδρο του Δ.Σ. της Εταιρείας να συλλέξει όλα τα φιαλίδια που περιέχουν το πειραματικό παθογόνο. Μόνο που η κάψουλα διαφυγής διαλύεται κατά την επάνοδό της στην ατμόσφαιρα και τα φιαλίδια σκορπίζονται μαζί με τα απομεινάρια της κάψουλας σε διάφορα σημεία των ΗΠΑ και καταλήγουν να μολύνουν τα ζώα που έρχονται σε άμεση επαφή μαζί τους.

Όταν ακούς για βιντεοπαιχνίδια που γίνονται κινηματογραφικές ταινίες, κάνεις πρώτα ένα "χμμμ..." και μετά κρατάς πολύ μικρό καλάθι. Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια, το καλάθι που οφείλεις να κρατάς είναι τεράστιο για να χωρέσει τα εξίσου τεράστια πλάσματα που σπέρνουν τον όλεθρο και τον πανικό στην οθόνη. Μολονότι υποτυπώδες το κεντρικό στόρυ, το σενάριο κρατά καλά τα μπόσικα χωρίς να πλατειάζει και χωρίς να καταφεύγει σε γελοιότητες, παρά τις αξιοπρεπείς δόσεις χιούμορ -απαραίτητες και στην ουσία τους, γιατί αν η ταινία αποφάσιζε να πάρει τον εαυτό της εντελώς στα σοβαρά, θα καταστρεφόταν. Είναι έξυπνα στημένο, όμως όλο αυτό, επηρεασμένο και με αναφορές στον Κινγκ Κονγκ, φλερτάρει ανερυθρίαστα με τα cult b-movies με γιγαντιαία ζώα των drive-in του '50 και του '60, ενώ η τεχνική αρτιότητα του εγχειρήματος και η φροντίδα στην παραγωγή του δίνουν χαρακτήρα μπλοκμπαστεριάς και όχι ξεπέτας. Ο Ντουέην Τζόνσον είναι σαν στο σπίτι του και το απολαμβάνει, όλα κυλάνε αξιοπρεπώς και μολονότι χάνει την ευκαιρία να αρθρώσει δικό του λόγο, γενικώς μια χαρά περνάς αν αποφασίσεις να δεις μια ταινία του είδους της. Διάολε, πού αλλού θα πετύχεις γιγαντιαίο λύκο να κάνει άλμα από την κορυφή του γκρεμού και να επιτίθεται σε ελικόπτερο;

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες φαντασίας, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)