Arrival (2016)


Ελληνικός τίτλος: Η άφιξη

Ταινία επιστημονικής φαντασίας της Filmnation, σε σκηνοθεσία Ντενί Βιλνέβ, με τους Έημυ Άνταμς, Τζέρεμυ Ρένερ, Φόρεστ Γουίτακερ. 

12 διαστημόπλοια εμφανίζονται από το πουθενά σε 12 διαφορετικά γεωγραφικά σημεία της Γης. Με την ανθρωπότητα να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα, η γλωσσολόγος Λουίζ Μπανκς επιστρατεύεται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να προσπαθήσει να έρθει σε επαφή μαζί τους. 

Η πιο σκεπτόμενη ταινία επιστημονικής φαντασίας των τελευταίων ετών έρχεται στους κινηματογράφους δια χειρός Ντενί Βιλνέβ, του καναδού σκηνοθέτη που είναι υπεύθυνος για τα ξεχωριστά "Prisoners" και "Sicario". Με ένα καλογραμμένο σενάριο που σφύζει από αγωνία, ιδέες και εκπλήξεις, ο Βιλνέβ δημιουργεί ένα απόλυτα ρεαλιστικό γεγονός το οποίο γίνεται πιστευτό από το πρώτο λεπτό της ταινίας. Την ίδια στιγμή καθοδηγεί τους ηθοποιούς του με δεξιοτεχνία, πλάθοντας ολοκληρωμένους χαρακτήρες που δρουν και αντιδρούν με ειλικρίνεια και σοβαρότητα απέναντι σε μια διαρκώς κλιμακούμενη ένταση. Κορυφαία η χρήση των ήχων και της μουσικής (την υπογράφει ο Γιόχαν Γιόχανσον, δις υποψήφιος για Όσκαρ συνθέτης και μόνιμος συνεργάτης του Βιλνέβ) που συντελούν στη μέθεξη, ενώ άξιο αναφοράς είναι και το μοντάζ του Τζο Γουώκερ που μολονότι γρήγορο δεν παύει να είναι υπνωτιστικό. Το κυριότερο προτέρημα της ταινίας, πάντως, είναι ότι σε κάνει να σκεφτείς, να αναρωτηθείς και να αποφασίσεις για το ίδιο σου το μέλλον. Υπέροχο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)