Babysitting (2014)


Κωμωδία της Universal, σε σκηνοθεσία Νικολά Μπεναμού και Φιλίπ Λασώ, με τους Φιλίπ Λασώ, Αλίς Νταβίντ, Βενσάν Ντεσανιά, Ταρέκ Μπουνταλί, Ένζο Τομασίνι, Ζεράρ Ζυνιό, Κλοτίλντ Κουρώ. 

Το καλοκαίρι του 2016 παίχτηκε στις ελληνικές αίθουσες η γαλλική κωμωδία "Όλα θα πάνε στραβά" που στην ουσία αποτελεί τη συνέχεια τούτης εδώ της ταινίας που στη χώρα μας όμως δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Για όσους την είδαμε αποτελούσε απορία ο πρωτότυπος τίτλος, Babysitting 2, που κατ' ουσίαν ουδεμία σχέση είχε με την υπόθεση. Όλα, όμως, εξηγούνται εδώ, καθώς η πρώτη ταινία (τεράστια επιτυχία στη Γαλλία, εξ ου και το sequel) θέλει τον πρωταγωνιστή της να αναλαμβάνει απρόθυμα τον ρόλο της babysitter στον γιο του αφεντικού του που αναχωρεί για ταξίδι μαζί με τη γυναίκα του. Ο Φρανκ που δουλεύει σε εκδοτικό οίκο ως ρεσεψιονίστ, δεν τολμά να αρνηθεί (παρ'ότι είναι τα γενέθλιά του), καθώς το αφεντικό του του έχει υποσχεθεί να δει το κόμικ που έχει σχεδιάσει με την προοπτική να το εκδώσει. Το παιδί, όμως, αποδεικνύεται κωλόπαιδο και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι θεότρελοι φίλοι του Φρανκ αποφασίζουν να του κάνουν πάρτυ-έκπληξη για τα γενέθλιά του, στο ξένο σπίτι, οπότε όλα ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο. Αυτά! 

Γελάς, είναι χοντροκομμένο σε μερικά σημεία, το εύρημα του βίντεο που ανακαλύπτουν οι έξαλλοι γονείς όταν γυρίζουν στο διαλυμένο σπίτι τους με το παιδί τους να αγνοείται (εύρημα που χρησιμοποιείται και στη δεύτερη ταινία), το έχουμε ξαναδεί και προκαλεί και ίλιγγο με τη συνεχή κίνηση της κάμερας, οι καταστάσεις είναι υπερβολικές, αλλά γελάς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)