Star Trek: Insurrection (1998)


Ελληνικός τίτλος: Σταρ Τρεκ ΙΧ -Η εξέγερση

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας της Paramount, σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Φρέηκς, με τους Πάτρικ Στιούαρτ, Μαρίνα Σίρτις, ΛεΒάρ Μπάρτον, Μπρεντ Σπίνερ, Φ. Μάρεϋ Άμπραχαμ, Γκρεγκ Χένρυ, Ντόνα Μέρφυ. 

Ο Κυβερνήτης Πικάρντ και το πλήρωμα του Έντερπράιζ έρχονται σε ρήξη με την διαγαλαξιακή ομοσπονδία, μετά την απόφασή της να εκκενώσει έναν πλανήτη από τους 600 κατοίκους του, με σκοπό να εκμεταλλευτούν τους φυσικούς του πόρους. 

Άλλη μια ταινία με τους πρωταγωνιστές του τηλεοπτικού Star Trek: Next Generation, με σενάριο αρκετά ώριμο, αλλά αντιμετώπιση που για ακόμα μια φορά δεν ξεπερνά τα όρια ενός καλού, μεγάλης διάρκειας τηλεοπτικού επεισοδίου. Παρ'όλα αυτά, οι νύξεις περί μαζικής μετακίνησης πληθυσμών και καταστροφής ενός ολόκληρου πλανήτη για την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του, είναι θέματα που προκαλούν συζήτηση παρά την όποια επιφανειακή τους αντιμετώπιση. Επίσης ενδιαφέρουσα είναι η όψη των κακών της ιστορίας, η οποία είναι κάμποσο φρικιαστική, χωρίς να γίνεται γραφική. Είναι εμφανείς οι προσπάθειες "ωρίμανσης" των ταινιών της σειράς, χωρίς όμως να αποδεσμεύονται από τη ροή και την αισθητική του σήριαλ από το οποίο πηγάζουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)