Doctor Thorne (2016)


Ρομαντική μίνι-σειρά εποχής, 3 επεισοδίων, της Weinstein, σε σκηνοθεσία Νάιαλ ΜακΚόρμικ, με τους Τομ Χολλάντερ, Στέφανι Μαρτίνι, Χάρρυ Ρίτσαρντσον, Ρεμπέκα Φροντ, Ίαν ΜακΣέην. 

Η φτωχή πλην τιμία Μαίρη Θορν μεγαλώνει με τον θείο της, τον Δόκτωρ Θορν, ορφανή από γονείς. Ο αμοιβαίος θαυμασμός της με τον Φρανκ Γκρέσαμ, γιο και κληρονόμο της αριστοκρατικής αλλά χρεωκοπημένης οικογένειας που μένουν στον κοντινό πύργο, φέρνει στην επιφάνεια μυστικά από το παρελθόν και συγκλονιστικές αποκαλύψεις. 

Το ομώνυμο μυθιστόρημα του Άντονυ Τρόλοπ, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μιας αξιοπρεπούς βρετανκής σειράς εποχής, μεταφέρεται στην τηλεόραση δια χειρός Τζούλιαν Φέλλοους, του δημιουργού του Πύργου του Ντάουντον, ο οποίος συνυπογράφει το σενάριο με τον ίδιο τον συγγραφέα του βιβλίου. Ως αποτέλεσμα, έχουμε μια αξιοπρεπέστατη σειρά βρετανικού ύφους και φλέγματος, σε μια φροντισμένη παραγωγή, γεμάτη πλούσιες εικόνες και παραμυθένια αναπαράσταση της εποχής, με συμπαθείς χαρακτήρες και μια ευκολοχώνευτη ιστορία αγάπης και οικογενειακών μυστικών. Παρακολουθείται ευχάριστα, αλλά της λείπουν η μαγεία και η δραματική κορύφωση. Εύπεπτη ψυχαγωγία αξιώσεων, αλλά με γεύση ήπια, όπως το απογευματινό τσάι των 5 με βουτήματα βουτύρου.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)