Ófærð (2015)


Διεθνής τίτλος: Trapped

Αστυνομική σειρά παραγωγής RKV, δημιουργία του Μπαλτάσαρ Κορμακούρ, με τους Όλαφουρ Ντάνι Όλαφσον, Ίλμουρ Κρίστιανσντότιρ, Ίνγκβαρ Έγκερτ Σίγκιουρσον, Νίνα Ντογκ Φίλιπουσντότιρ, Μπαλτάσαρ Μπρέκι Σάμπερ. 

Σε μια απομονωμένη πόλη στην Ισλανδία, η τοπική αστυνομία προσπαθεί να εξιχνιάσει ένα αποτρόπαιο έγκλημα, την ίδια στιγμή που μια χιονοθύελλα αποκλείει τους κατοίκους εκεί. 

Η κάθοδος των κινηματογραφικών δημιουργών στην τηλεόραση συνεχίζεται με τον Μπαλτάσαρ Κορμακούρ, σκηνοθέτη που έγινε γνωστός με το "101 Ρέικιαβικ", προτού περάσει στο Χόλυγουντ και μας δώσει εμπορικές επιτυχίες όπως το πολύ ενδιαφέρον "Contraband" με τον Μαρκ Γουώλμπεργκ (στην Ελλάδα παίχτηκε με τον τίτλο Το Τελικό Χτύπημα) και το φλύαρο αλλά εντυπωσιακό Έβερεστ πιο πρόσφατα. Το Trapped αποτελεί δική του σεναριακή σύλληψη, ενώ σκηνοθέτησε ορισμένα από τα 10 επεισόδια του πρώτου κύκλου. Η αλήθεια είναι πως η κεντρική ιδέα θυμίζει σε πολλά το αντίστοιχο βρετανικό σήριαλ "Fortitude", ως προς το μυστηριώδες έγκλημα σε μια απομονωμένη παγωμένη περιοχή, εδώ όμως η ιστορία πηγαίνει σε διαφορετική κατεύθυνση και καταπιάνεται και με θέματα εμπορίου ανήλικων κοριτσιών, πολιτικά σκάνδαλα και οικονομικά συμφέροντα. Αναμφισβήτητα ενδιαφέρουσα και με πολύ φροντισμένη παραγωγή, η σειρά αγοράστηκε από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά δίκτυα, ενώ πέτυχε διανομή και στις ΗΠΑ μέσω της Weinstein Company. Έχει προσεγμένο καστ και στιβαρές ερμηνείες, αλλά δεν αποφεύγει τη φλυαρία, καθώς οι παράλληλες ιστορίες"καβαλάνε" τη βασική με αποτέλεσμα πάρα πολλές πληροφορίες και προσωπικές ιστορίες που αποδυναμώνουν το κεντρικό μυστήριο. Ενδιαφέρουσα στο σύνολό της, αδύναμη όμως σε επί μέρους επεισόδια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)