London has fallen (2016)


Ελληνικός τίτλος: Το Λονδίνο έπεσε

Περιπέτεια της Millennium σε σκηνοθεσία Μπαμπάκ Νατζαφί, με τους Τζέραρντ Μπάτλερ, Άαρον Έκχαρτ, Μόργκαν Φρήμαν, Άντζελα Μπάσσετ.

Η κηδεία του Βρετανού πρωθυπουργού που πεθαίνει απρόσμενα μετά από εγχείρηση ρουτίνας, συγκεντρώνει στο Λονδίνο τους ηγέτες του δυτικού κόσμου. Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι πως πέφτουν στη μεγαλύτερη τρομοκρατική παγίδα που έχει στηθεί ποτέ. 

Επιστροφή στη δράση για τους ήρωες του εξίσου τραβηγμένου από τα μαλλιά "Ο Όλυμπος έπεσε", με τη δράση αυτή τη φορά να μεταφέρεται στο Λονδίνο και τον ειδικό πράκτορα Μάικ Μπάννινγκ να πρέπει να κρατήσει ζωντανό τον Αμερικανό πρόεδρο από ένα συγκλονιστικό τρομοκρατικό χτύπημα που ισοπεδώνει την πόλη. Το φιλμ κρατά με προσοχή τις αποστάσεις (οι τρομοκράτες είναι μεν Άραβες αλλά έμποροι όπλων και όχι θρησκόληπτοι ηγέτες), εμφανίζεται αρκετά ρεαλιστικό τουλάχιστον στην αρχή, αλλά μετά αρχίζουν οι μαγκιές, με αυτό το μόνιμο άγχος των σεναριογράφων να φροντίζουν κάθε λέξη των ηρώων να είναι και μια πρωτότυπη ατάκα και τον Τζέραρντ Μπάτλερ να ξεστομίζει εξυπνάδες την ώρα που ο κόσμος χάνεται. Μια χαρά περνάς, μια χαρά το βλέπεις και μια χαρά το ξεχνάς μετά. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)