Madama Butterfly (2016)


Η Rai μεταδίδει από τη Σκάλα του Μιλάνου τη νέα παραγωγή της Μαντάμα Μπάτερφλάυ, σε σκηνοθεσία Άλβις Χερμάνις, μουσική διεύθυνση Ρικκάρντο Σαγύ, με τους Μαρία Χοζέ Σίρι, Ανναλίσα Στρόπα, Μπράυαν Χύμελ, Κάρλος Αλβαρέζ, Κάρλο Μπόσι. 

Η πρεμιέρα της νέας σαιζόν για τη Σκάλα του  Μιλάνου, παραδοσιακά στις 7 Δεκεμβρίου, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Αμβροσίου, προστάτη της πόλης, έφερε επί σκηνής μια νέα παραγωγή της δημοφιλούς όπερας του Τζιάκομο Πουτσίνι, στην εκδοχή που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μιλάνο το 1904, και η οποία είχε αποτελέσει καταστροφή, με το κοινό να γιουχάρει και τους κριτικούς να ωρύονται. Η συγκεκριμένη δίπρακτη εκδοχή έχει πάψει από καιρό να παρουσιάζεται στα λυρικά θέατρα, καθώς μετά την πρώτη αποτυχημένη της παρουσίαση, ο Πουτσίνι αναθεώρησε το έργο του σε μια νέα παράσταση τριών πράξεων, η οποία έχει καθιερωθεί. Ο διευθυντής του θεάτρου Σκάλα, όμως, επιμένει πως η αρχική βερσιόν είναι πιο σφιχτή και οδηγεί ουσιαστικότερα στη δραματική κορύφωση του φινάλε (κατά την οποία η Μπάτερφλάυ αυτοκτονεί κόβοντας τον λαιμό της επί σκηνής), κάτι που επίσης είχε συμβάλλει στο μένος του κοινού του 1904. Στη νέα παραγωγή, ξεχωρίζουν και τα εξαιρετικά σκηνικά που υπογράφει ο ίδιος ο σκηνοθέτης μαζί με τη Λέιλα Φτέιτα που συμμετέχουν ενεργά, ως ζωντανά μέλη, στην εξέλιξη της ιστορίας. Μια εξαιρετική παρουσίαση, έξοχα σκηνοθετημένη, με τους πρωταγωνιστές να ερμηνεύουν όχι μόνο τους μουσικούς ρόλους αλλά και τους χαρακτήρες που ενσαρκώνουν με θεατρική ματιά. Υψηλή αισθητική και άριστο τελικό αποτέλεσμα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις μουσικές ταινίες, θα βρείτε το αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ. Για περισσότερες μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις, κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)