Lion (2016)


Εξαιρετική δραματική ταινία της Summit, σε σκηνοθεσία Γκαρθ Ντέηβις, με τους Ντεβ Πατέλ, Νικόλ Κίντμαν, Ρούνυ Μάρα, Σάννυ Παγουάρ. 

Ο Σαρού, ένα πάμφτωχο πεντάχρονο αγοράκι από μια εξαθλιωμένη πόλη της Ινδίας χάνεται στην Καλκούτα, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από σπίτι του. Υιοθετείται από μια οικογένεια στην Αυστραλία, αλλά 20 χρόνια μετά, αποφασίζει να βρει την οικογένειά του. 

Πρόκειται για μια μικρή ταινία με τεράστια ψυχή και ατελείωτα αποθέματα αγάπης. Φροντισμένη σε κάθε της λεπτομέρεια, αφηγείται τη συγκινητική ιστορία ενός μικρού παιδιού που παρά τις κακουχίες έζησε μια ευτυχισμένη ζωή στην αγκαλιά της θετής του οικογένειας, αλλά που δεν έπαψε ποτέ μέσα του να αναζητά τους δικούς του ανθρώπους στους οποίους ένιωθε την υποχρέωση να τους πει πως είναι καλά ώστε να πάψουν να ανησυχούν για την εξαφάνισή του. Ένα καλοδουλεμένο σενάριο που χτίζει σταδιακά τις εξελίξεις και οδηγεί στη συγκινησιακά φορτισμένη κορύφωση, αποδίδεται εξαιρετικά από τους ηθοποιούς του, και από την οργανωμένη ματιά του σκηνοθέτη του, ο οποίος έχει στα χέρια του ένα πολύ καλό υλικό και το οποίο μεταχειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ειδικά το πρώτο μέρος, με τις περιπέτειες του μικρού Σαρού, θα σας μαγέψει με την απλότητα, την ειλικρίνεια και την υπέροχη ερμηνεία του μικρού του πρωταγωνιστή, με το βλέμμα που καίει την οθόνη. 

Αγνώριστα όμορφος ο Ντεβ Πατέλ, υιοθετεί την περσόνα του ενήλικου Σαρού προσπαθώντας να αποδώσει στο βλέμμα του και τις κινήσεις του την αγάπη και την αθωότητα του μικρού παιδιού που γνωρίζουμε στην αρχή, ενώ η Νικόλ Κίντμαν, στον σύντομο ρόλο της είναι στιβαρή και πειστική, με βάθος ειλικρίνειας. Αυτό που θα ξεχωρίσετε όταν δείτε την ταινία (που θα την δείτε οπωσδήποτε) είναι η οργανική ενσωμάτωση των ήχων στη ροή και την πλοκή της. Είναι η δεύτερη φορά φέτος (μετά το Φως Ανάμεσα στους Ωκεανούς) που αναδεικνύεται η χρήση του πολυκάναλου ήχου όχι ως στοιχείο εντυπωσιασμού, αλλά ως βασικού πρωταγωνιστή που αφηγείται με τον δικό του τρόπο την ιστορία, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της δράσης και του περιβάλλοντος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)