Κινηματογράφοι - Μκ2 Bastille (côté Faubourg St Antoine) (Παρίσι)

(Φωτογραφία από το site της γαλλικής εταιρείας Kleslo που κατασκευάζει πολυθρόνες)

(Φωτογραφία από τη σελίδα Facebook του κινηματογράφου)

Η ιστορία του ξεκινά το 1939 ως Radio-City Bastille, αίθουσα 700 θέσεων με εξώστη που έπαιζε αποκλειστικά επίκαιρα, μέχρι και μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ξεκινά να προβάλει ταινίες μυθοπλασίας. Είναι το 1961 που αλλάζει όνομα και αποκαλείται πλέον Le Bastille, προσανατολιζόμενο σε ταινίες δράσης και γουέστερν. Δέκα χρόνια αργότερα, μαζί με την ευρύτερη υποβάθμιση της περιοχής, το γυρίζει στο πορνό, και όπως λέγεται με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Οι τσόντες βασίλεψαν στο Le Bastille μέχρι το 1984, όταν πλέον η ευρύτερη περιοχή της Βαστίλης αλλάζει πρόσωπο. Ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός κατεδαφίζεται για να δώσει τη θέση του στη νέα Όπερα και η γειτονιά αναβαθμίζεται. Ο κινηματογράφος ανακατασκευάζεται ριζικά και αποκτά 3 αίθουσες που πλέον προβάλουν τίτλους Α' Προβολής μεταγλωττισμένες στα Γαλλικά, ενώ λίγα χρόνια αργότερα (1987) προσανατολίζεται σε καλλιτεχνικό πρωτίστως προγραμματισμό, ως μέλος της μίνι αλυσίδας "Ciné-Métro-Art", με φιλμ στην πρωτότυπη γλώσσα και με γαλλικούς υπότιτλους.

Οικονομικά προβλήματα οδηγούν σε βίαιη διακοπή της λειτουργίας της αλυσίδας, με αποτέλεσμα τόσο το Le Bastille όσο και το άλλο μέλος της οικογένειας στο Παρίσι, το Saint-Lazare Pasquier, να κλείσουν τις πόρτες τους στις 7 Ιουλίου 2016. Το Le Bastille όμως στάθηκε τυχερό, αφού μένει κλειστό για λιγότερο από έναν χρόνο προτού περάσει στα χέρια της Mk2 και επαναλειτουργήσει με το τωρινό του όνομα Μκ2 Bastille (côté Faubourg St Antoine) στις 21 Απριλίου 2017. Οι χώροι ανακαινίζονται πλήρως, οι καμπίνες εξοπλίζονται με προβολείς λέιζερ και ο ήχος αναβαθμίζεται σε 5.1. Με τις νέες πολυθρόνες, η χωρητικότητα των τριών αιθουσών διαμορφώνεται σε 77, 124 και 229 θέσεις αντίστοιχα. Σε συνδυασμό με το έτερο σινεμά Μκ2 στην οδό Μπωμαρσαί, προσφέρει έναν πλήρη προγραμματισμό τίτλων στις 7 συνολικά αίθουσες. 

Μκ2 Bastille (côté Faubourg St Antoine)

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)