Κινηματογράφοι - Cinéma Les Arcades (Κάννες)


(Φωτογραφία από το site των Europa Cinemas)

Ο κινηματογράφος Arcades στις Κάννες είναι ένας από τους παλαιότερους που βρίσκονται ακόμα σε λειτουργία στη διάσημη πόλη της Κυανής Ακτής, όπου λαμβάνει χώρα και το διακεκριμένο φεστιβάλ. Ξεκίνησε ως "Riviera Cinéma" στα τέλη του 1920 και τότε είχε μία αίθουσα με εξώστη, συνολικής χωρητικότητας 630 ατόμων. Κάποια χρόνια αργότερα, μετονομάζεται σε "Royal".

Σήμερα, με το νέο του πλέον όνομα, ο κινηματογράφος "Arcades", πάντοτε στην ίδια θέση, στα όρια της παλιάς πόλης των Καννών, λειτουργεί από το 1997 με τρεις αίθουσες ως σινεμά καλλιτεχνικού προγραμματισμού, με τις ταινίες να προβάλλονται στην πρωτότυπη εκδοχή με γαλλικούς υπότιτλους. Η αίθουσα 1 με 245 θέσεις καταλαμβάνει το χώρο της παλιάς πλατείας, ενώ οι αίθουσες 2 (142 θέσεις) και 3 (83 θέσεις) αντιστοιχούν στη θέση του παλιού εξώστη. Ο κινηματογράφος φυσικά και συμμετέχει στο πρόγραμμα προβολών του Φεστιβάλ των Καννών, ενώ η πρόσοψη και το γενικότερο στυλ του συνάδουν απόλυτα με την εγγύτητα της παλιάς πόλης. 


Cinéma Les Arcades

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)