Όρμα Ρένα στην αρένα (1988)


Κωμωδία γυρισμένη απ' ευθείας για το βίντεο της Ανδρομέδα Φιλμ, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Φουρνιστάκη, με τους Ρένα Βλαχοπούλου, Σταυρίνα Πρεβεδώρου, Γιώργο Λουκάκη, Αντώνη Τρικαμηνά, Ελένη Κεφαλοπούλου, Μιχάλη Ρέππα, Τζώνη Θεοδωρίδη.

Βρισκόμαστε στην Κέρκυρα, όπου η καπάτσα ταβερνιάρισσα Ρένα Ρελάντη τραβάει της ψυχής της τον τάραχο από τον μεγαλοξενοδόχο Γρηγόρη Μπαράντη που θέλει ντε καλά να αγοράσει το μαγαζί της. Τα πράγματα μπερδεύονται ακόμα περισσότερο, όταν ένας ψευτοαριστοκράτης που συστήνεται ως Πρίγκηψ Αλέξιος βάζει στο μάτι την κόρη της, την Αγγέλικα. Καθώς η πίεση μεγαλώνει από παντού, η αποφασισμένη Κερκυραία αναλαμβάνει δράση για να φέρει τα πάντα στο φως.

Από τις πλέον τίμιες (εν συγκρίσει πάντα) βιντεοταινίες, το "Όρμα Ρένα στην αρένα", πέραν του ατυχούς αλλά πιασάρικου και καλά τίτλου, ξεπερνά κατά πολύ τον μέσο όρο των αντίστοιχων παραγωγών που κατέκλυζαν με το κιλό τα ράφια των βίντεο κλαμπ. Βλέπετε, είμαστε στα τέλη των '80s και το νέο λαϊκό σινεμά που είχε στηθεί κυρίως στις πλάτες της εταιρείας Γιώργος Καραγιάννης & Σια, του Στάθη Ψάλτη και του Σωτήρη Μουστάκα είχε φάει κι αυτό τη σφαλιάρα του από το μπαμ της βιντεοκασέτας. Ακολούθως, οι παραγωγοί, πολλοί εκ των οποίων δραστηριοποιούνταν νωρίτερα στο σινεμά, παράτησαν το ακριβό φιλμ και το άγχος των εισιτηρίων για την πολύ πιο φτηνή βιντεοκασέτα. Φυσικά, γυρίστηκαν τέρατα, όμως κάποιες λίγες από αυτές -όπως και αυτή για την οποία μιλάμε σήμερα- είχαν αν μη τι άλλο τα εχέγγυα μιας μέτριας τηλεοπτικής παραγωγής. Μην νομίζετε άλλωστε πως και η τηλεόραση μεγαλουργούσε τότε. Η Ρένα Βλαχοπούλου, σε αντίθεση με άλλους ηθοποιούς του εκτοπίσματος και της κινηματογραφικής της καριέρας που συμμετείχαν σε φρίκες, διασώζεται στον ρόλο της καπάτσας ταβερνιάρισσας, επαναλαμβάνοντας το κλασικό της μοτίβο, ασκηνοθέτητη βέβαια, άρα και σε λειτουργία αυτοσχεδιαστικής επανάληψης.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)